Потребителите на iPhone 5, iPad 4 и iPad mini 2 няма да могат да използват iOS 11

0
94

На 5 юни по време на WWDC 2017, Apple ще представи операционната система iOS 11, финалната версия на която ще дебютира през есента. За съжаление обаче, собствениците на смартфоните iPhone 5, таблетите iPad mini 2 и iPad 4, както и на iPod touch 6G, няма да могат да се възползват от ъпдейта до новата операционна система.

Основно iOS 11 е предназначена за смартфоните и таблетите с процесорите от последно поколение. Опитите да се направи това издание съвместимо със старите iPhone и iPad неминуемо ще доведе до проблеми. Apple би трябвало да създаде за тези устройства отделна версия на операционната система, ефективно обслужваща стария хардуер.

Част от възможностите на iOS 11 обаче ще бъдат достъпни в по-новите смартфони и таблети на Apple, въпреки че като цяло, устройствата ще останат част от възродената екосистема. Новите издания на OS ще могат да се инсталират от всички собственици на джаджите, използващи iOS 10, с изключение на iPhone 5, iPhone 5c, iPad mini 2, iPad 4 и iPod touch 6G.

Възниква естествения въпрос: ще си купят ли потребителите нови устройства за да сменят остарелите или ще си използват наличните към момента? Apple разбира се ще се надява на първия вариант, който ще помогне за увеличаване на продажбите на „ябълковите“ устройства. В останалите случаи, пазарният дял на iPhone и iPad ще намалее.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за