Относително слабата година за iPhone като хардуер донякъде се компенсира от силни продажби в App Store. Apple обяви, че приложенията и игрите, продадени през платформата, са отбелязали нов празничен рекорд.

Между Коледа и Нова година на 2018 г. клиентите на платформата са похарчили над 1.22 милиарда долара. Само на 31 декември там са похарчени рекордните 322 милиона долара.

Така дни преди да обяви последните си финансови резултати на 31 януари, Тим Кук разкри, че като цяло, приходите в графа „Услуги“ са ударили рекордно високо ниво в историята на Apple. Там освен програми от App Store влизат още рекламите там, продажбите в Apple Music, облачните услуги и Apple Pay.

Без изненада, и по празниците най-много пари са се похарчили в игри като Fortnite и PUBG, следвани от Brawl Stars, Asphalt 9 и Monster Strike. При приложенията, най-сваляни са програми за здраве, образование и продуктивност.

Независимо от това, не всичко е розово. Наскоро стрийминг гигантът Netflix обяви, че спира поддръжката за абонамент директно от iOS приложенията, което ще лиши Apple от солиден дял от приходи. Epic Games също възнамерява да извади Fortnite от App Store.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Истината в очитеEclipseOzzy Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Истината в очите
Истината в очите

А епълката изгуби 55 милиарда вчера Хахахахахахах

Eclipse
Eclipse

Епъл е огромна компания. 55 млрд. само са ги почесали по топките.

Истината в очите
Истината в очите

Тона все пак е една двайста от капитала им мой човек към фалит вървят

Ozzy
Ozzy

Ще продават като всичко е с пари. Картинка пари. Мелодия, пари. 😂💀🔫