Потребители на Reddit унищожиха iPhone-ите си в знак на протест

6
20
Вчера стана известно, че от магазина с приложения на Apple е била свалена най-популярната програма за управление с помощта на iPhone на „портфейли“ с криптовалутата Blockchain. Още през миналата година от App Store бяха премахнати и други Bitcoin-приложения като Gliph, BIPS, и Coinbase, служещи за същата цел.

Apple обясни инициативата си с „незаконния характер“ на криптовалутите, които, независимо от липсата на свързана с тях правна регулация, придобиват все по-голяма популярност и се превръщат в общоприет начин за разплащане. Потребителите, от своя страна, отреагираха бурно на решението на Apple да премахне и последното Bitcoin-приложение от App Store.

Очевидно след премахването на най-популярното Bitcoin-приложение Blockchain чашата на търпението на привържениците на валутата е преляла. И след като в портала Reddit се появи оферта, в която се казва, че в замяна на клип, на който е заснето унищожаването на iPhone 5, и всеки 100 точки в репутацията на автора ѝ потребителите могат да получат Nexus 5, във видеохостинга YouTube бяха качени и клипове с брутално унищожаване на смартфони от Apple.

Според финансовия анализатор Макс Кейзър, толкова бурна реакция на онлайн общността свидетелства за това, че Apple може лесно да загуби част от своите фенове, дори само чрез вземане на необосновани решения. Освен това, от тази ситуация може лесно да се възползват и конкурентите на компанията.

Възможно е също така Apple да се опитва да премахне превантивно бъдеща конкуренция. Припомняме, че неотдавна се появи информация, че американският концерн планира да създаде собствена платежна система.

На клиповете iPhone бива унищожаван с велосипедна вилка:

разбиван с френски ключ:

и дори разстрелван с пушка с оптичен мерник:

Трябва да се отбележи, че до момента не е известно, дали потребителите са получили нови устройства под управлението на Android в замяна на унищожените си iPhone-и. Както съобщава ресурсът DigitalTrends, акаунтът на автора на офертата в Reddit е бил изтрит. Причината за това обаче може да бъде нарушаването на правилата на сайта, които забраняват исканията за вдигане на репутацията.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
mIRCata
mIRCata

Последния ще е леко разочарован, понеже пишеше, че е за 50ци, той си гръмна 4-ката 🙂 🙂

Azhen
Azhen

Браво , изчистиха малко боклук. Колко лесно хората се оттърват от тези тухли, чудя се колко ли биха направили обратното?
За Андроид телефон да кажем Galaxy S4 да заменят за ябълка 5ца.

サムライオートバイ
サムライオートバイ

Само ми е чудно дали ще им дадат нещо или ще останат с пръст в устата. В случая може и на друго място да е :d

UnderDark
UnderDark

Сайтовете са пълни с клипове на всякакви дето си трошат телефоните,таблетите,компютри и всякаква друга техника. Просто на пичовете сега са им дали повод. Нищо уникално и невероятни няма.

Dave
Dave

да нищо лошо няма освен това че апъл отново преебават брутално потребителите си

Azhen
Azhen

Ами те потребителите биван прее***и в момента който си купят техен продукт.Толкова ли не ви стана ясно ?