12.1 C
София

Почти 40% от потребителите изключват 5G обхвата в новите смартфони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Въпреки че смартфоните с поддръжката на мобилните мрежи от пето поколение стават все повече, този технология не е чак толкова търсена, както можеше да се очаква. За много хора в рамките на един ден е достатъчно да имат Wi-Fi връзка, като за някои е напълно достатъчна 4G LTE мобилната връзка, а други изобщо не харесват качеството на обмена на данни в мобилните мрежи от пето поколение. Оказа се че около 40% от потребителите изцяло изключват 5G обхвата в своите нови смартфони.

Известният уеб-портал Android Authority направи изследване, в което участваха над 1300 потребители. В рамките на тази анкета, те са имали възможност и да добавят коментари. Оказа се, че 5G връзката е винаги активирана само при 50,11% от анкетираните. Анализаторите от Android Authority предположиха, че повечето от тях просто не знаят откъде да изключат тази опция, която води до консумацията на твърде много електрическа енергия.

Интересно е, че е много голям броят на потребителите при които 5G мрежите са винаги изключени. Техният дял възлиза на 39,4% и те използват своите смартфони без да активират новата функционалност при каквито и да било обстоятелства. Предполага се, че тези потребители не виждат реалните преимущества на 5G мобилните мрежи или качеството на 5G връзката в техния регион не е много добро.

И накрая, 10,50% от запитаните споделят, че изключват 5G връзката когато сигналът е слаб и когато батерията е започнала да се изтощава.

Абонирай се
Извести ме за
15 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини