fbpx
-5.3 C
София

Появиха се проблеми със SIM картата на iPhone 4S

Най-четени

Малко след официалния пазарен старт на iPhone 4 преди време собственици на устройството започнаха да се оплакват от проблеми с обхвата, дължащи се на дизайна на антената на смартфона. Скоро се заговори и за т. нар. „Антенагейт“. Както изглежда, в момента при новия iPhone 4S също се наблюдават проблеми с мрежата.

Все пак, в случая очевидно не става дума за общ конструктивен проблем, както при предшественика му. В различни форум потребители започнаха да се оплакват от прекъсвания на връзката по време на водене на разговор, от голямо забавяне при доставката на кратки текстови съобщения или от неразпознаване както на поставената в устройството SIM карта, така и на очевидно налични клетъчни мрежи. Както съобщава в специално свое изявление германският мобилен оператор „Дойче Телеком“, проблемите възникват независимо от използвания оператор, така че те не са ограничени само до собствените клиенти на компанията.

В становището на „Дойче Телеком“ се казва: „Понастоящем започваме да получаваме все повече запитвания от клиенти, които имат проблеми с мрежата (прекъсвания, ниско качество на сигнала, забавено изпращане или получаване на SMS-и) при използването на техните iPhone 4S. Този проблем възниква, когато вече активирана micro-SIM карта (свалена, например, от iPhone 4), която е защитена с PIN, се постави в новия iPhone 4S. Тази аномалия се наблюдава при всички мобилни оператори и не е проблем, който е специфичен за определена телекомуникационна компания. Няма съществени смущения в мрежата на „Дойче Телеком“, нито е налице дефект в SIM картите“.

„Доколкото може да се оцени ситуацията, част от проблема са вече активираните и защитени с PIN код micro-SIM карти. Ако такава карта се използва в iPhone 4S, е възможно да се стигне до гореописаните смущения. Временно решение може да бъде премахването на защитата с PIN код“, заявиха от компанията. В същото време служители на „Дойче Телеком“ и специалисти от Apple търсят цялостно решение на проблема.

Германският мобилен оператор вече информира на своя сайт, че засегнатите от проблемите клиенти могат да сменят своята SIM карта в магазините на компанията. Дали това е трайно решение, или по този начин се стига само до временно подобрение на ситуацията, засега все още остава неизвестно.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини