Появиха се техническите характеристики на Nokia 8.2 5G

0
1786

След като компанията HMD Global върна бранда Nokia на пазара, той стана постоянен участник на събитието MWC. Компанията няма да пропусне изложението и тази година, а самата MWC започва на 24 февруари. Предполага се, че основните представени от HMD модели ще бъдат Nokia 8.2 и Nokia 5.2, като първият смартфон ще бъде първата версия на компанията с поддръжката на 5G мобилните мрежи.

Без да изчакват започването на събитието редица блогъри публикуваха вътрешна информация на HMD, в която се съобщават основните технически характеристики на смартфона Nokia 8.2 5G. Уеб порталът nokiamob.net започва с това, че този модел ще има единствено версия с поддръжката на 5G.

Според тази информация, новият мобилен телефон на Nokia ще се базира на системата върху чипа Snapdragon 765, а неговото захранване ще се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 3500 mAh и ще се поддържа безжично зареждане. Ще има три модификации – с 6 GB оперативна памет и 128 GB флаш диск, с 8/256 GB памети и модел с 8 GB RAM и 128 GB ROM.

Основната камера ще е поставена в кръгъл модул с четири оптични сензора, като резолюцията на главния фотосензор е 64 МР. Предната камера е с резолюция 32 МР а скенерът за пръстови отпечатъци е поставен отстрани.

Според тази неофициална информация, цената на базовата конфигурация на Nokia 8.2 5G ще бъде 459 евро.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари