Появи се видео на операционната система Sailfish

4
56

Бившите служители на финландския производител Nokia, които основаха компанията Jolla, публикуваха 8-минутен видеоклип, демонстриращ работата на операционната система Sailfish. При анонса на платформата през месец ноември те вече показаха клип с кратко представяне на Sailfish, който обаче не съдържаше почти никакви подробности за операционната система. В новото видео като тестово устройство е използван смартфон Nokia N950.

Разработчиците обръщат внимание на интуитивния потребителски интерфейс, който може да се управлява с една ръка независимо от размера на екрана на смартфона. Всеки потребител може да персонализира външния вид на устройството според собствените си желания и нужди, като използва преки пътища към инсталираните приложения и команди за бърз достъп до наличните функции или променя цветовата схема, която може да се изменя в зависимост от цвета на тапетите, и т.н.

Видеото описва някои от особеностите на навигацията в новата платформа, както и „истинска многозадачност“. Последната възможност в конкретния случай е представена от икони на едновременно стартирани в „прозоречен режим“ приложения, които могат да бъдат управлявани от работния плот на телефона.

Мобилната операционна система Sailfish ще може да работи на устройства с архитектура ARM и x86. Очаква се финалната версия на платформата да се появи през първото тримесечие на 2013 година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари