По време на коледните празници се очаква антирекорд по продажби на смартфони

3
2001

Представители на компаниите, доставящи компоненти за най-големите пазарни играчи на пазара за смартфони, включително Samsung, Huawei и Apple считат, че по време на предстоящите коледни и новогодишни празници индустрията ще постави антирекорд по продажби на мобилни телефони.

Изпълнителният директор на компанията Lite-On Technology, известна преди всичко със своите зарядни устройства, Уорун Чен (Warren Chen) заяви, че търговската война, началото на която постави президентът на САЩ Доналд Тръмп, сериозно влошава положението на този пазар, който и без това бе в стагнация.

Адам Лин (Adam Lin), оглавяващ компанията Largan Precision, доставяща камери за смартфоните, е съгласен с това мнение и също се изказа, че пред индустрията на смартфоните предстоят сложни времена.

Пазарните анализатори са на мнение, че продажбите на смартфони през месец октомври ще бъдат даже по-малки от продажбите през месец септември тази година. А през ноември се очаква рязко влошаване на продажбите в сравнение с октомври. Основните причини са пресищането на пазара със смартфони и усложнилите се отношения на САЩ и Китай. „Всички наши клиенти коригират своите поръчки и намаляват техните обеми“ – допълва Адам Лин.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ЦветоOtanthe_almighty Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
the_almighty
the_almighty

Май преписвате от американски медии?… Нас какво ни бъркат „усложнилите се отношения на САЩ и Китай“?

Otan
Otan

Освен пренасищане и големия избор на смартфони от всички производители, да не забравяме и постоянно повишаващите се цени. Просто за всеки продукт има пределен лимит на цената, която потребителя е склонен да плати за него.

Цвето
Цвето

Ние сме много малка държава и като потребители сме незначителни така, че големите кпмпаний не ни броят. Тази прогноза касае пазара на който участват големите….. ., САШ. Европа, Китай, Индия. Първите най-платежноспособни, другите най-многобройни.