Правителството на САЩ помага на потребителите да защитят смартфоните си

0
27

Американското Министерство на комуникациите стартира кампания, която има за цел да информира гражданите как да се погрижат за сигурността на смартфоните си. Доста от потребителите с такива телефони нямат нужните технически знания и така подлагат конфиденциалната си информация на риск. За хората, които имат желание, но не и възможност да се защитят, министерството пусна специална интернет страница, в която има прости и разбираеми съвети, съобщи Tech News World.

Поддържат се четири платформи. Това са Android, Apple iOS, BlackBerry и Windows Phone. В началото потребителят избира една от тях и системата го пренасочва към страница, където могат да бъдат намерени десетте най-важни мерки, които трябва да бъдат предприети за защита на смартфоните, работещи под съответната платформа.

Американското държавно управление е решило да пусне подобна услуга, защото местните граждани със смартфони вече са над 120 милиона, а заплахите за сигурността в тази сфера са скочили с 367% през 2011 година. Тъй като основна функция на държавата е да се грижи за населението е стартиран настоящият проект за подобряване на телефонната сигурност.

Големи групи от потребители винаги ще бъдат в неравностойно положение, което не им позволява да се защитават качествено. Такива са възрастните хора и децата. Съветите в сайта на Министерството на комуникациите са написани на изключително достъпен език, който те няма да има проблем да разберат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари