fbpx
16.4 C
София

Предлаганите на пазара анти 5G устройства се оказаха радиоактивни

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Хората които използват предлаганите последно време на пазара устройства уж за защита от вредното въздействие на мобилните мрежи от пето поколение би трябвало по-внимателно да се вгледат в тези предмети. Експертите от управлението по ядрена безопасност и радиационна защита (ANVS) на Нидерландия проучиха десетина продукта от тази категория и обявиха пред медиите, че всичките те до известна степен са радиоактивни.

В съобщението се казва, че абсолютно всички изследвани аксесоари за защита от 5G мобилните мрежи имат слабо излъчване, което при по-продължително въздействие може да окаже негативно въздействие върху здравето. Специалистите допълват, че нидерландското законодателство забранява предлагането на пазара на каквито и да било предмети включващи радиационни материали,

„Йонизиращото излъчване може да повреди тъканите и ДНК и най-малкото да предизвика зачервяване на кожата. Проучените от нас продукти имат ниско ниво на радиация. Но всеки, който носи подобно устройство в продължителен период от време, като например 24 часа в денонощието в продължение на една година, ще получи радиационно облъчване далеч извън приетите норми. За да се избегне този риск ANVS призовава притежателите на подобни устройства повече да не ги носят“ – се казва в официалното съобщение на институцията.

Теорията за вредното въздействие на 5G мрежите върху здравето на хората привлича все повече поддръжници от целия свят. Навсякъде бяха забелязани случаи на вандализъм по отношение на 5G базовите станции. От друга страна СЗО непрекъснато повтаря, че принципни разлики между излъчванията на 5G, 4G и 3G мрежите няма.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини

USBDeview 3.03