Представиха безжично зарядно за iPhone

0
188

Безжичното зареждане на телефони вече не е нищо ново, но от Apple все още не са направили стъпка към използването на тази иновативна технология. Собствениците на последните им три смартфона обаче вече могат да се снабдят с такава джаджа благодарение на компанията iQi. Едноименното зарядно устройство е съвместимо с iPhone 5, 5S и 5С, но може да зарежда дори и петото поколение плейъри iPod Touch.

Повечето устройства за безжично зареждане са тежки и обемисти. iQi обаче е изключение от правилото. Приемникът на сигнала представлява тънка пластина, която се поставя между задния панел на телефона и калъфа му. Създателите на iQi твърдят, че повечето материали, от които се изработват калъфите, няма да спрат комуникацията между приемника и зарядното устройство.

Нещо повече, ако тази комуникация все пак е нарушена, ще чуете сигнал, за да разберете, че нещо не е наред.

За да добиете представа точно как работи безжичната система, ви съветваме да гледате видеото най-долу.

iQi все още не е на пазара, тъй като в момента тече кампанията по набиране на средствата за производството му в сайта Indiegogo. Създателите му вече са събрали всички нужни пари, така че след няколко месеца устройството вероятно ще бъде пуснато в свободна продажба.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за