Представиха мобилен телефон с шайба, който не създава зависимост

1
1883

Към днешен ден не са редки случаите, когато смартфонът и неговият собственик стават като едно цяло. Колкото е по-силна зависимостта на човека от мобилното устройство, толкова повече се отвлича вниманието и се върши все по-малко полезна работа.

Далеч не на всички се харесва факта, че смартфоните едва ли не са поробили хората. Един от начините за борба с това явление е създаването на собствен мобилен телефон, който няма някои от атрибутите на съвременния смартфон.

Именно този път избра да следва Джъстин Хаупт, която работи като инженер по астрономически уреди в Брукхейвънската национална лаборатория в Ню Йорк. Тя е взела механизма с шайба от стар аналогов телефон, съединила го е със специализиран чип и мрежови предавател, като всичко това поставила в симпатична кутийка, разпечатана с помощта на 3D принтер.

Какво се е получило можем да видим от публикуваните снимки. Автономната работа на това интересно мобилно устройство е около едно денонощие.

Авторът на тази странна идея твърди, че използва този телефон като основен. За по-лесно използване тя е програмирала в него номерата на телефоните на своите близки и познати, а новите телефонни номера набира с помощта на шайбата. Джъстин Хаупт споделя, че функционалността на това устройство й е съвсем достатъчна, а най-главното е, че той не отвлича вниманието и не създава зависимост.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари