fbpx
16.8 C
София

Представиха официално новите Samsung Galaxy S23 смартфони

Най-модерната камера на Galaxy S23 Ultra, производителност за гейминг от следващо ниво и екосъобразният дизайн се събират в най-иновативната досега серия Galaxy S на Samsung

Най-четени

Samsung току що представи официално Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23, слагайки начало на нова ера в премиум изживяванията с  телефоните Galaxy.

Новата камера на Samsung Galaxy дава на потребителите повече свобода да изразяват своята креативност, като например заснемане на Nightography видео клипове като на кино благодарение на трансформиращ изкуствен интелект. Чипсетът Snapdragon 8 Gen 2 за Galaxy мобилни устройства представлява бъдещето на гейминг възможностите на смартфон, заявиха от Samsung.

Смартфоните се отличават с висока  гейминг производителност, подкрепена от ексклузивни подобрения на чипсета, станали възможни чрез тясното сътрудничество на Samsung с Qualcomm. Иновациите на серията Galaxy S23, се побират в удивителен дизайн, в синхрон с ангажираността на Samsung в политиките за устойчивост чрез повече компоненти, създадени от рециклирани материали във всеки смартфон Galaxy.

Samsung Galaxy камера с повече мегапиксели и разширени опции за изразяване на креативността, денем и нощем

Galaxy S23 Ultra улеснява любителите на фотографията, независимо от нивото на уменията им, и съдържанието, което заснемат. Той предлага най-модерната камера на Galaxy, пригодена за почти всякакви условия на светлината и проектирана да улавя невероятни детайли. Новите възможности за Nightography (нощна фотография) трансформират начина, по който серията Galaxy S оптимизира снимки и видеоклипове, в най-разнообразните условия на заобикалящото пространство. Заснемане на изпълнение на любима песен на концерт, селфи пред аквариума или заснемане на групова снимка на приятели на вечеря — каквато и да е сцената, изображенията и видеоклиповете са ясни. Визуалният шум, който обикновено вреди на изображенията при слаба осветеност, се коригира от нов алгоритъм за обработка на сигнала на изображението (ISP), задвижван от изкуствен интелект, който подобрява детайлите на обекта и цветовия тон.

Galaxy S23 Ultra е първият Galaxy телефон, който може да се похвали със значително оптимизиран Adaptive Pixel 200MP сензор за улавяне на епични моменти с невероятна прецизност. Той използва технология за групиране на пиксели, за да поддържа няколко нива на обработка с висока разделителна способност наведнъж. И тъй като селфи камерите са по-важни от всякога за начина, по който общуваме днес, Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23 въвеждат бърз автофокус и първата Galaxy Super HDR селфи камера, която нараства от 30fps на 60fps с цел  значително по-точни изображения и видеоклипове – резултат от предната камера.

На потребители, които искат да разполагат с контрол и гъвкавост в творческия процес, серията Galaxy S23 предлага набор от инструменти, които отличават всяко фотографско изживяване.

Приложението Expert RAW, достъпно изключително за Galaxy, позволява заснемане и редактиране на изображения в стил DSLR в RAW и JPEG — не е необходимо обемисто оборудване за камера. Потребителите могат да експериментират с приложението Multi-Exposure photo art или да заснемат Млечния път с настройките на Astrophoto, а след като свалят Expert RAW на своя Galaxy S23, могат да се възползват от всичките му възможности директно от Samsung камера приложението на устройството Междувременно новите възможности за увеличение и отдалечаване на приложението Camera Controller в серията Galaxy Watch5 позволяват на потребителите да заснемат перфектна кадрирана снимка направо от китката си.

Допълнителните подобрения на камерата включват:
  • При слаба осветеност, в близък план или в ситуации, които обикновено биха създали замъгляване, изображенията на Galaxy S23 Ultra са прецизни с двойна оптична стабилизация на изображението (OIS) от всеки ъгъл.
  • Снимките и видеото представят зашеметяващо ниво на детайлите благодарение на сензора Adaptive Pixelii от второ поколение на Galaxy и актуализираната технология за групиране на пиксели на Samsung за Galaxy S23 Ultra — сега с 200MP, 50MP и 12MP.
  • Видеоклиповете все повече постигат качеството като на кино благодарение на опции за 8K видеозаснемане при 30 кадъра в секунда с по-широк ъгъл.
  • Усъвършенстван изкуствен интелект, фокусиран върху обекта на заснемане, анализира всеки детайл в кадъра, дори до дребни черти на лицето като коса и очи, за да отрази внимателно динамичните характеристики на човека.
  • Новата функция за 360 Audio Recording на Galaxy Buds2 Pro създава многоизмерен звук за още по-добро аудио-визуално изживяване.

В Galaxy S23+ и Galaxy S23, емблематичната камера на Galaxy е оптимизирана. Контурният корпус на камерите е премахнат и това е нова ера в познатия дизайн на Galaxy, който кара цялата серия да се откроява.

Премиум производителност, която проправя път за бъдещето на мобилните игри

Както за създателите на съдържание, така и за геймърите стремежът да се надхвърлят границите и на възможното изисква технология, която надминава очакванията. Заедно, Qualcomm и Samsung, оптимизираха работата с Galaxy  с чисто новата Snapdragon 8 Gen 2 мобилна платформа за Galaxy  най-мощната и ефективна платформа досега в Galaxy с най-бързия Snapdragon до момента. Междувременно, в Galaxy S23 Ultra, 5000 mAh батерия захранва подобрената система от камери (в сравнение с Galaxy S22 Ultra), без това да увеличава размера на смартфона.

Новата разработка на микроархитектурата на процесора подсилва възможностите за обработка на серията Galaxy S23 с около 30% повече в сравнение с Galaxy S22. Заснемането на впечатляващи снимки в среда с недостатъчно светлина изисква трилион калкулации в секунда, така че архитектурата на високо ефективния невронен процесор на Samsung бе оптимизирана с 49%, за да балансира производителността и мощността, използвайки AI алгоритъм, за да помогне на потребителите да заснемат епични снимки и видеа. Едно от най-впечатляващите подобрения в серията Galaxy S23 е оптимизирния графичен процесор, който е с 41% по-бърз в сравнение с Galaxy S22 серията.

С поглед към бъдещето и възможностите за върхова дигитална реалистичност, Galaxy S23 Ultra идва с готовност да поддържа проследяване на лъчите в реално време, тъй като мобилните игри все повече се превръщат в мейнстрийм. Потребителите ще могат да се насладят значително по-реалистично изобразяване на сцени, благодарение на технологията, която симулира и проследява всеки лъч светлина. Освен това технологията за охлаждане на изпаренията Galaxy’s Vapor Chamber вече е по-голяма и е във всеки модел от серията Galaxy S23. Така се гарантира, че при гейминг маратон няма да има неприятни изживявания.

Цялата тази мощност стои в основата на 6,8-инчовия дисплей на Ultra с намалени заобления, за да се създаде по-голяма и по-плоска повърхност, за да се постигне най-доброто и най-ярко визуално изживяване на смартфон Samsung Galaxy. Уникалната функция за подобрен комфорт на Samsung Galaxy позволява на потребителите да регулират цветовите тонове и нивата на контраст, намалявайки напрежението за очите от времето пред екрана през нощта. Vision Booster сега се настройва на три нива на осветление вместо на две, за да предотвратява яркостта и отблясъците на дневна светлина.

Създадени с мисъл за планетата

Серията Galaxy S23 вдига летвата в първокласните технологии, да обогатяват живота на хората и да помага за опазването на планетата. От представянето на серията Galaxy S22, устройствата Galaxy идват с все повече рециклирани материали – от 6 вътрешни компонента в Galaxy S22 Ultra до 12 вътрешни и външни компонента в Galaxy S23 Ultra. Galaxy S23 серията идва с още повече рециклирани материали от от всеки друг Galaxy до момента, включително рециклиран алуминий и рециклирано стъкло и рециклирана пластмаса, произведена от изхвърлени риболовни мрежи, варели за вода и бутилки от полиетилен терефталат (PET).

Новата серия S е първата, която предлага Corning Gorilla Glass Victus 2, за повишена издръжливост при дългосрочна употреба и проектирана със средно 22% рециклирано съдържание. Всеки смартфон Galaxy S23 идва в кутия с нов дизайн, направена от 100% рециклирана хартия.

Със серията Galaxy S23 Samsung прави още крачки в посока минимизиране въздействието си върху околната среда, без да прави компромис с качеството и естетиката. Серията Galaxy S23 е сертифицирана по UL ECOLOGO, което означава, че продуктът е сертифициран по стандарт за намалено въздействие върху околната среда.

За потребители, които искат да удължат живота на своето устройство, първокласното изживяване на серията Galaxy S23 може да се поддържа през годините с четири поколения обновления на операционната система и пет години актуализации на сигурността. За да гарантират по-дълъг живот на смартфона си, потребителите могат също така да използват различни програми като Samsung Care+, услуга за поддръжка при случайни щети, ремонти и др.

Удобна за потребителите система за сигурност и поверителност при всяко  персонализирано изживяване

При индивидуалните потребителски изживявания със серията Galaxy сигурността на данните е в основата. Всеки смартфон идва с цялостната защита на Samsung Knox, която получи още сертификати от частни и държавни институции – повече от всяко друго мобилно устройство, платформа или решение на пазара. Менюто за управление на  сигурност и поверителност на Galaxy дава на потребителите пълна представа за това кой има достъп до техните данни и как се използват. Само с един поглед е лесно да видиш, дали личните данни са изложени на риск и потребителите получават индикация за промяна на настройките за по-сигурно изживяване. Потребителите могат също така да решат точно кои приложения и програми да получат достъп до техните данни и как могат да бъдат използвани.

За допълнителна сигурност, Knox Vault, който беше представен за първи път в серията Galaxy S22, защитава критична информация в серията Galaxy S23, като я изолира от останалата част на устройството, включително операционната система, за допълнителна защита срещу уязвимости.

Повече свобода и свързаност в ежедневието

В основата на премиум изживяването на серията Galaxy S е безкомпромисната иновация на Ultra. Mощта и творческите възможности на Samsung Galaxy Ultra не се ограничават до смартфоните. С чисто новия Galaxy Book3 Ultra и Galaxy Tab S8 Ultra потребителите вече могат да имат свързана, Ultra екосистема.

С всеки модел от серията Galaxy S свързаните изживявания в екосистемата се надграждат.  Multi control, който свързва функционалността на мишката и клавиатурата между Galaxy PC и Tablet, сега вече обхваща Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ и Galaxy S23 за максимална гъвкавост между устройствата. Подобрените функции за работа с текст улесняват копирането и поставянето, като URL адреси, от едно устройство на друго. На Galaxy S23 Ultra Google Meet, съчетан със Samsung Notes и вградения S Pen, сега правят видео разговорите още по-лесни и удобни, а съвместимостта в екосистемата е гарантирана. С Live Share всички участници вече могат едновременно да редактират документ от своите устройства, вместо да гледат на споделен екран.

Наличност и предварителни поръчки

Серията Galaxy S23 е налична в България в четири вдъхновени от природата матови цвята: Мистично черно, Естествен памук, Горско зелено и  Нежна лавандула.

Смартфоните от серията Galaxy S23 ще бъдат налични за продажба от 17.02.23 г. В периода 01.02-16.02.23 г. в сила е кампания за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената устройство с на по-ниската, както и да се възползват от  ранна доставка преди 10 февруари и 200 лв. е-ваучер за отстъпка от цената. Или иначе казано: S23 Ultra 512GB на цената на S23 Ultra 256GB, S23+ 512GB на цената на S23+ 256GB, S23 256GB на цената на S23 128GB.

Препоръчителните цени на устойствата в България започват от 1,899 лв. за Galaxy S23 128GB,  1,999 лв. за  Galaxy S23 256GB, 2,349 лв за Galaxy S23+ 256GB, 2,599 лв. за Galaxy S23+ 512GB, 2,749 за Galaxy S23 Ultra 256GB, 2,999 лв за Galaxy S23 Ultra 512GB и 3,599 лв за Galaxy S23 Ultra 1TB.

А ето ги и техните характеристики, така както са ни предоставени от Samsung

Galaxy S23 Ultra
Display 6.8-inch QHD+ Edge*

Dynamic AMOLED 2X Display

Super Smooth 120Hz refresh rate (1~120Hz)

240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode

Vision booster

Enhanced comfort

*Measured diagonally, actual viewable area is less due to rounded corners and camera hole.
Dimensions & Weight 78.1 X 163.4 X 8.9mm, 234g
Camera 12MP Ultra-Wide Camera

·       F2.2, FOV 120˚

200 MP Wide Camera

·       F1.7, FOV 85˚

10MP Telephoto Camera

·       3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

10MP Telephoto Camera

·       10x Optical Zoom, F4.9, FOV 11˚

12MP Front Camera

·       F2.2, FOV 80˚

*100X Space Zoom includes 10x Optical Zoom and 10x digital zoom with AI Super Resolution technology.

Zooming in past 10x may cause some image deterioration.

AP Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy
Memory 12GB + 1TB

12 + 512GB

12 + 256GB

8 + 256GB

*Available storage capacity is subject to preloaded software.

*Memory option may vary by market.

Battery 5,000mAh
Charging* Wired charging*: Up to 65% charge in around 30 mins with 45W Adapter** and 5A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare*****

*Wired charging compatible with QC2.0 and AFC.
**45W Power Adapter sold separately. Use only Samsung-approved chargers and cables.
*** Results from internal Samsung lab tests, conducted with 45W Travel Adapter connected to newly pre-released version of Galaxy S23 Ultra while device had 0% of power remaining, with all services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors.
****Wireless charging compatible with WPC.
*****Limited to Samsung or other brand smartphones with Qi wireless charging, such as Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE and Note5. Only available with certain Samsung Galaxy wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch and Galaxy Buds. If battery power is lower than 30% Wireless PowerShare may not function. May not work with certain accessories, covers, other brand devices or some Samsung wearables. During PowerShare, it may affect call reception or data services, depending on your network environment.
OS Android 13

One UI 5.1

Network and Connectivity
 5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*Requires optimal 5G network connection, available in select markets. Check with your carrier for availability and details. Download and streaming speeds may vary based on content provider, server connection and other factors.

**Availability of LTE model varies by market and carrier. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

***Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection.Will require a Wi-Fi 6E router.

Security Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Water Resistance IP68
* IP68 Rating: Conducted under lab test conditions. Water resistant in up to 1.5 meters of fresh water for up to 30 minutes and protected from dust, dirt, and sand. Rinse residue/dry after wet. Not advised for beach or pool use. Water and dust resistance of your device is not permanent and may diminish over time.
Galaxy S23 and Galaxy S23+
  Galaxy S23 Galaxy S23+
Display 6.1-inch FHD+*

Dynamic AMOLED 2X Display

Super Smooth 120Hz refresh rate (48~120Hz)

240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode

Vision booster

Enhanced comfort

6.6-inch FHD+*

Dynamic AMOLED 2X Display

Super Smooth 120Hz refresh rate (48~120Hz)

240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode

Vision booster

Enhanced comfort

*Measured diagonally, Galaxy S23’s screen size is 6.1-inch in the full rectangle and 5.9-inch with accounting for the rounded corners, Galaxy S23+’s screen size is 6.6-inch in the full rectangle and 6.4-inch with accounting for the rounded corners; actual viewable area is less due to the rounded corners and camera hole.
Dimensions & Weight 70.9 x 146.3 x 7.6mm, 168g 76.2 x 157.8 x 7.6mm, 196g
Camera 12MP Ultra-Wide Camera

·       F2.2, FOV 120˚

50 MP Wide Camera

·       F1.8, FOV 85˚

10MP Telephoto Camera

·       3x Optical Zoom, F2.4, FOV 36˚

12MP Front Camera

·       F2.2, FOV 80˚

AP Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy
Memory 8 + 512GB

8 + 256GB

8 + 128GB

8 + 512GB

8 + 256GB

*Available storage capacity is subject to preloaded software.

*Memory option may vary by market.

Battery 3,900mAh 4,700mAh
*Typical value tested under third-party laboratory condition. Typical value is the estimated average value considering the deviation in battery capacity among the battery samples tested under IEC 61960 standard. Rated (minimum) capacity is 3,785mAh for Galaxy S23 and 4,563mAh for Galaxy S23+. Actual battery life may vary depending on network environment, usage patterns and other factors.
Charging Wired Charging*: Up to 50% charge in around 30 mins with 25W Adapter** and 3A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare*****

Wired charging*: Up to 65% charge in around 30 mins with 45W Adapter** and 5A USB-C cable***

Fast Wireless Charging 2.0****

Wireless PowerShare*****

*Wired charging compatible with QC2.0 and AFC.
**Power Adapter and data cable sold separately. Using the original Samsung 45W Power Adapter and data cable is recommended for Galaxy S23+ and the original Samsung 25W Power Adapter and data cable recommended for Galaxy S23.
***Results from internal Samsung lab tests, conducted with 25W Travel Adapter connected to newly pre-released version of Galaxy S23 and 45W Travel Adapter connected to newly pre-released version of Galaxy S23+ while a device had 0% of power remaining, with all services, features and screen turned off. Actual charging speed may vary depending on the actual usage, charging conditions and other factors.
****Wireless charging compatible with WPC.
*****Limited to Samsung or other brand smartphones with Qi wireless charging, such as Galaxy S23 Ultra, S23+, S23, Z Fold 4, Z Flip4, S22 series, Z Fold3 5G, Z Flip3 5G, S21 FE 5G, S21 series, Z Fold2, Note20 series, S20 series, Z Flip, Note10, Note10+, S10e, S10, S10+, Fold, S9, S9+, S8, S8+, S8 Active, S7, S7 edge, S7 Active, S6, S6 edge, S6 Active, S6 edge+, Note9, Note8, Note FE and Note5. Only available with certain Samsung Galaxy wearables such as Galaxy Buds2 Pro, Buds2, Buds Pro, Buds Live, Watch5, Watch 5 Pro, Watch4, Watch4 Classic, Watch3, Watch Active2, Watch Active, Gear Sport, Gear S3, Galaxy Watch and Galaxy Buds. If battery power is lower than 30% Wireless PowerShare may not function. May not work with certain accessories, covers, other brand devices or some Samsung wearables. During PowerShare, it may affect call reception or data services, depending on your network environment.
OS Android 13

One UI 5.1

Network and Connectivity
5G*, LTE**, Wi-Fi 6E***, Wi-Fi Direct Bluetooth® v 5.3
*5G services are only supported in 5G network enabled locations. Requires optimal 5G connection. Actual speed may vary depending on market, carrier, and user environment.

**Availability of LTE model varies by market and carrier.

*** Wi-Fi 6E network availability may vary by market, network provider and user environment. Requires optimal connection. Will require a Wi-Fi 6E router.

Security Samsung Knox, Samsung Knox Vault
Water Resistance IP68
* IP68 Rating: Conducted under lab test conditions. Water resistant in up to 1.5 meters of fresh water for up to 30 minutes and protected from dust, dirt, and sand. Rinse residue/dry after wet. Not advised for beach or pool use. Water and dust resistance of your device is not permanent and may diminish over time.

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини