Представянето на Xiaomi Mi 10 може да се отложи заради коронавируса

0
1147

Очаквахме Xiaomi да представи най-новия си флагмански телефон – Xiaomi Mi 10, с обичайното събитие по представяне на нови устройства, което компанията ежегодно организира, на сцена пред публиката на 11 февруари, но изглежда, че избухването на пандемията на коронавируса в Китай може да отмени тези планове.

Според портала PlayfulDroid, Mi 10 ще бъде представен изцяло онлайн, като събитието ще бъде излъчвано със стрийминг на живо, а на самото анонсиране ще бъдат поканени само партньори и популяризатори на марката и технологични журналисти, тъй като базираната в Китай компания не иска да рискува да събере голям брой хора на едно място поради продължаващата здравна криза.

PlayfulDroid твърди, че анонсирането на устройството ще се състои два дни по-късно от планираното, на 13 февруари. Порталът не е известен с опит в течовете и слуховата информация от света на смартфоните, и не можем да сме сигурни дали тази информация е достоверна, но има логика Xiaomi да не иска да събира в затворено пространство голям брой души точно сега, когато епидемията от коронавируса беше определена като международна заплаха от Световната здравна организация през изминалата седмица.

Въпреки че през годините сме свикнали новите модели смартфони да бъдат представяни на големи сцени, с много публика, бляскави светлини и шоу ефекти, те така или иначе често се пренасят към много по-широка аудитория, така че ако представянето наистина е онлайн, това няма да доведе до кой знае какви промени в популярността на новият продукт. Освен това и други технологични компании често разчитат само на онлайн презентации на новите си продукти, като Google с представянето на Google Stadia и Sony с презентациите на PlayStation State of Play.

Предварителни поръчки

Ръководителят на PlayFulDroid твърди също, че предварителните поръчки за Xiaomi Mi 10 ще стартират още преди събитието по официалното му представяне, на 10 февруари, а реалните доставки ще започнат само четири дни по-късно – на 14 февруари, а очакваната Pro версия на флагмана – на 18 февруари. Заслужава да се отбележи, че тези дати вероятно се касаят само за китайската аудитория, а глобалното стартиране на смартфона се очаква на Световния Мобилен Конгрес MWC 2020, който ще се проведе в края на този месец.

Ако сте развълнувани от новите телефони, китайското представяне на моделите, независимо дали ще бъде онлайн или ще се покани широка публика, ще ви даде добър поглед върху устройствата преди глобалното стартиране, за да сте наясно какво да очаквате от MWC, Xiaomi и мобилната индустрия като цяло през тази година, тъй като брандът често представя устройства с едни от най-съвременните технологии за годината на достъпни цени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари