fbpx
0.5 C
София

През изтеклата една година в Русия рязко се повишиха продажбите на обикновени мобилни телефони с бутони

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

През последната една година и особено през изтеклото полугодие на тази година в Русия неочаквано силно нараснаха продажбите на обикновените мобилни телефони с бутони, въпреки че през последните две години продажбите на тези устройства бяха намалели. Статистиките показват, че през първата половина на 2021 година в Русия са продадени 3,1 милиона обикновени телефони с бутони, което е с 6,7% повече в сравнение със същия период на миналата година. От финансова гледна точка продажбите на тези мобилни телефони са нараснали с 18,8% до 4,5 милиарда рубли.

Според публикуваните данни на онлайн веригата „М.Видео–Елдорадо“, през второто тримесечие на тази година ръстът на продажбите на обикновените мобилни телефони с бутони е 26% по отношение на бройките и 35% от финансова гледна точка.

Според руските ритейлъри, най-продавани са обикновените мобилни телефони на Nokia, Philips, teXet, Itel и BQ mobile.

Тези обикновени телефони се търсят предимно като допълнителни мобилни устройства за осъществяване на мобилна връзка, както и като първия мобилен телефон за малки деца или възрастни хора, които сега извършват миграция от стационарни и градски телефони към мобилни. Търсенето на телефони от този род нарасна на фона на пандемията от новия коронавирус. Специалистите и служителите, които работят отдалечено, масово заменят стационарните устройства с тези телефони с бутони. Мобилните телефони от този тип са предпочитани от работниците в сферата на услугите, а има и група хора, които избягват да използват смартфони, понеже се опасяват от хакване, следене и подслушване.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини