14 C
София

През изтеклата една година в Русия рязко се повишиха продажбите на обикновени мобилни телефони с бутони

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

През последната една година и особено през изтеклото полугодие на тази година в Русия неочаквано силно нараснаха продажбите на обикновените мобилни телефони с бутони, въпреки че през последните две години продажбите на тези устройства бяха намалели. Статистиките показват, че през първата половина на 2021 година в Русия са продадени 3,1 милиона обикновени телефони с бутони, което е с 6,7% повече в сравнение със същия период на миналата година. От финансова гледна точка продажбите на тези мобилни телефони са нараснали с 18,8% до 4,5 милиарда рубли.

Според публикуваните данни на онлайн веригата „М.Видео–Елдорадо“, през второто тримесечие на тази година ръстът на продажбите на обикновените мобилни телефони с бутони е 26% по отношение на бройките и 35% от финансова гледна точка.

Според руските ритейлъри, най-продавани са обикновените мобилни телефони на Nokia, Philips, teXet, Itel и BQ mobile.

Тези обикновени телефони се търсят предимно като допълнителни мобилни устройства за осъществяване на мобилна връзка, както и като първия мобилен телефон за малки деца или възрастни хора, които сега извършват миграция от стационарни и градски телефони към мобилни. Търсенето на телефони от този род нарасна на фона на пандемията от новия коронавирус. Специалистите и служителите, които работят отдалечено, масово заменят стационарните устройства с тези телефони с бутони. Мобилните телефони от този тип са предпочитани от работниците в сферата на услугите, а има и група хора, които избягват да използват смартфони, понеже се опасяват от хакване, следене и подслушване.

Абонирай се
Извести ме за
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини