iPhone

Apple традиционно има проблеми с продажбите на смартфони в Индия. Дори и стартирането на производството на iPhone в Индия не подобри ситуацията.

Bloomberg съобщи, че за първата половина на 2018 година Apple е продала в Индия по-малко от 1 милион смартфони. Това е твърде малко, в сравнение със същия период на миналата година, когато технологичният гигант продаде 3,2 милиона мобилни устройства. Делът на Apple на местния пазар е едва около 2%.

Индия е третият най-голям пазар на смартфони в света. Но високите мита от нивото на 15-20% принуждават потребителите да търсят по-достъпни алтернативи. Например от Samsung и Xiaomi.

В началото на това лято Apple започна производството на iPhone 6S и iPhone SE в Индия с надеждата индийците да започнат да купуват повече iPhone. Но е необходимо повече време, докато фабриката се разгърне до пълната си мощност. Да не забравяме, че Samsung неотдавна отвори в Индия най-голямата в света фабрика за производство на смартфони, която може да произвежда 120 милиона мобилни устройства годишно. На този фон Apple изостава от конкуренцията.

Индия е огромен и все още ненаситен със смартфони пазар и всички производители се опитват да завземат възможно най-голям дял. Тим Кук неотдавна заяви, че възнамерява да приложи много агресивна стратегия за продажбите на айфони в Индия.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
drrrБай Хой Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Бай Хой
Бай Хой

Те индийците, с техния висок стандарт на живот, направо се възмущавам…не ги е срам!!!

drrr
drrr

iPhone 6S и iPhone SE ???. То тея може и да са повечето маймуни, ама чак пък толкоз. Трябваше направо с първия Iшит да ги зарибяват.