iPhone

Apple традиционно има проблеми с продажбите на смартфони в Индия. Дори и стартирането на производството на iPhone в Индия не подобри ситуацията.

Bloomberg съобщи, че за първата половина на 2018 година Apple е продала в Индия по-малко от 1 милион смартфони. Това е твърде малко, в сравнение със същия период на миналата година, когато технологичният гигант продаде 3,2 милиона мобилни устройства. Делът на Apple на местния пазар е едва около 2%.

Индия е третият най-голям пазар на смартфони в света. Но високите мита от нивото на 15-20% принуждават потребителите да търсят по-достъпни алтернативи. Например от Samsung и Xiaomi.

В началото на това лято Apple започна производството на iPhone 6S и iPhone SE в Индия с надеждата индийците да започнат да купуват повече iPhone. Но е необходимо повече време, докато фабриката се разгърне до пълната си мощност. Да не забравяме, че Samsung неотдавна отвори в Индия най-голямата в света фабрика за производство на смартфони, която може да произвежда 120 милиона мобилни устройства годишно. На този фон Apple изостава от конкуренцията.

Индия е огромен и все още ненаситен със смартфони пазар и всички производители се опитват да завземат възможно най-голям дял. Тим Кук неотдавна заяви, че възнамерява да приложи много агресивна стратегия за продажбите на айфони в Индия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари