През септември ще се появи нискобюджетния iPhone

4
42


Към продажбата на бюджетен модел iPhone, Apple може да пристъпи през есента на 2013 година. Първите, които ще могат да си купят устройството се очаква да бъдат китайските потребители, а цената му ще е $ 199.

Очертава се, че Apple ще пусне бюджетния iPhone през 3-тото тримесечие на 2013 година, съобщават от AppleInsider, позовавайки се на анализатора от Piper Jaffray Джина Мюнстер.

„Ние смятаме, че по-евтиния iPhone ще окаже положително въздействие върху акциите на Apple, поради две причини – счита Мюнстер. – На първо място, въпреки по-ниската надценка, той ще позволи увеличаване на брутната печалба, като се има в предвид размера на пазара на евтините устройства (според нашите прогнози, през 2013 г. той ще бъде $ 135 млрд.). Второ, в предверийте на дебюта на новия апарат, инвеститорите традиционно купуват акции на компанията“. Тук е моментът да добавим, че с пускането на iPhone 5 през есента на миналата година, цените на акциите на Apple постоянно намаляват.

Ако Apple пусне новия модел iPhone за $ 199 (без договор), то неговата цена ще бъде със 133% по-висока от средната цена на евтините смартфони, които се продават в Германия, Великобритания, Франция, Китай, Бразилия и Индия, изчисляват експертите.

Дори и с тази си цена, до края на 2013 г. Apple може да продаде около 37 милиона устройства, 96 милиона през 2014 г. и 170 милиона през 2015 г. В края на годината, при положение, че бъде пуснат апарата, той може да заеме до 30% от всички доставки на iPhone на световния пазар, предполага Мюнстер.

Анализаторите изчисляват, че най-евтиният модел iPhone, предназначен за развиващите се страни, може да донесе на Apple през 2013 г. приходи от 6.5 млрд. долара, или 3% от общия годишен доход на производителя.

По-рано през февруари, генералният директорът на Apple Тим Кук намекна, че компанията може да създаде евтин мобилен телефон, но „не е обезателно това да бъде по-евтина версия на iPhone“.

Източници от индустрията многократно са писали за работата на Apple над бюджетен iPhone. Според неофициални данни, устройството ще има пластмасов корпус, което ще намали цената на производството му.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари