През 2012 година ZTE възнамерява да достави 35 милиона смартфона

0
33

В последно време ZTE все по-активно се позиционира като основен производител на смартфони, и до 2015 година, възнамерява да стане третият по големина доставчик на тези устройства.

Ако говорим за близките перспективи, то тази година ZTE планира да достави 35 милиона смартфона. Тази цифра бе назована от Ryu Chienhao, отговарящ за разработването на стратегии на китайския производител.

Разбира се, тази цифра е значително по-малка от 60 милиона смартфона, която се надява да достигне друг китайски производител – Huawei. Но, като се има предвид факта, че Huawei отново отложи пускането на флагманския си смартфон Huawei Ascend D quad, плановете на този разработчик може и да не се сбъднат.

ZTE се развива с много бързи темпове. Например, само за миналата година, производителят е доставил на пазара общо 15 милиона смартфона. Тази година доставките на ZTE ще се увеличат до 35 милиона устройства, а до 2015 броят им ще достигне до внушителната цифра от 100 милиона.

Предполага се, че на развиващите се пазари ще бъдат доставени около 50% от тях. А много хора купуват смартфони от развити страни като САЩ и Япония.

Анализаторите от IDC съобщиха, че през първото тримесечие на 2012 г. ZTE са доставили 19,8 милиона мобилни телефона. Въпреки това, делът на техните смартфони не се съобщава, но се казва, че ZTE в момента е един от четирите най-големи производители на мобилни телефони с пазарен дял от 4.8%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари