Оказа се, че анонсираният вчера процесор Qualcomm Snapdragon 845 е с много висока производителност, която е нараснала с 30% спрямо предишния чип, но има и характерна, според редица медии, фантастична особеност.

Притежателите на смартфоните Xiaomi Mi 7, Samsung Galaxy S9, LG G7, Essential Phone 2, OnePlus 6 и още десетки други, могат едновременно да възпроизвеждат звук на две различни устройства чрез Bluetooth.

Засега, да се слуша музика чрез Bluetooth е възможно само на една колонка – телефонът се включва към нея и възпроизвежда аудиото. Някои производители, като например JBL, предлагат уникални технологии, даващи възможност за обединяването на няколко безжични колонки в едно цяло, но тази функция не се поддържа от другите модели на пазара. Новият процесор Qualcomm Snapdragon 845, който ще започне да се използва в смартфоните на 2018 година, подава звука на повече от едно безжично устройство.

Qualcomm вече предложи API за разработчиците, което дава възможност на процесора Snapdragon 845 да се синхронизира с две музикални устройства. Това означава, че съвсем скоро притежателите на флагмани ще могат едновременно да възпроизвеждат музика на колонките от различни производители, създавайки мощна музикална атмосфера.

И още, специално за тези цели Qualcomm създаде специалния кодек AQustic, който подобрява възпроизвеждането на аудио, на записа и разпознаването на гласа. Ще стане възможно безжичната музика едновременно да се слуша чрез колонките и чрез слушалките, и чрез аудиосистеми и т.н.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари