През 2018 година се очаква появата на смартфони с 512 GB UFS карти памет

0
114

Първата UFS карта памет бе използвана в смартфоните от фамилията Galaxy S6. Това бе значителен прогрес, понеже скоростта на четене и запис за това ново за времето си устройство превъзхожда стандартните възможности на eMMC технологията. UFS се разшифрова като Universal Flash Storage или универсални карти памет.

Сега компанията Silicon Motion Technology съобщи, че е усъвършенствала технологията и анонсира няколко нови контролера за UFS 2.1 памет. По този начин се постигат изключително високи скорости за запис и четене на данни, като управлението на захранването е по-ефективно и консумацията на електрическа енергия е по-малка. Новата технология позволява създаването на нови много бързи карти памет с обем до 512 GB.

Скоростта на UFS 2.1 тройно превъзхожда параметрите на eMMC 5.1 паметта, която се използва в съвременните смартфони от нисък и среден клас. Очаква се, че през следващите 5 години eMMC технологията ще бъде изтикана от пазара.

Производството на новите контролери за UFS 2.1 памети започва още тази година, а първата партида ще бъде доставена на партньорите на Silicon Motion Technology. Производителят заяви, че в началото на следващата година ще предложи на пазара 512 GB UFS карти памет за смартфони, предлагащи много висока скорост на четене и запис при конкурентни цени.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари