През 2018 година Huawei продаде рекорден брой смартфони

2
846

Китайският производител Huawei обяви, че през изтеклата 2018 година е продал 200 милиона смартфона. Това е абсолютен рекорд за компанията. Преди година Huawei успя да продаде 157 милиона смартфона и ръстът на продажбите наистина впечатлява.

Най-добри са продажбите на серията P20 – 16 милиона броя. Още по-добре са се продавали бюджетните модели, включително серията Nova с 65 милиона продажби, както и мобилните телефони на дъщерния бранд Honor. По-точни данни относно продажбите, дохода и печалбата, очакваме да се появят в началото на 2019 година.

2018 година бе сложна за Huawei, Компанията влезе в престижната топ-3 класация на производителите от целия свят. В същото време, продукцията на Huawei, включително смартфоните и 5G оборудването, бяха забранени в САЩ и в някои нейни държави партньорки. А недавна бе арестуван финансовия директор на Huawei Ванчжоу Менг, която е дъщеря на основателя на китайската компания.

Ванчжоу Менг е обвинена от министерството на правосъдието на САЩ в това, че е позволила на SkyCom – неофициална дъщерна компания на Huawei, да прави бизнес в Иран. Според обвинението, именно тя е одобрила нарушението на американските санкции и е заблудила американските финансови институции. Тези обвинения в мошеничество могат да доведат до присъда до 30 години затвор. Към днешен ден Менг е под одмашен арест.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари