През 2019 година се очаква появата на смартфони, охлаждани с изпарителни камери

0
1159

Тайванският ресурс DigiTimes съобщи, че през 2019 година много смартфони ще получат революционна особеност, която ще даде възможност на потребителите да създават още по-мощни мобилни устройства.

Според тази информация, през 2019 година ще се започне масовото използване на ефективна технология за охлаждане на мобилните чипове. Това са миниатюрни изпарителни камери, които в този случай са аналог на топлинните тръби. Подобни камери сега активно се използват в някои видеокарти, а тяхното използване в смартфоните ще даде възможност за създаването на много бързи мобилни устройства.

Принципът на работа на охладителната камера не е сложен: под въздействието на топлината от процесора започва изпаряването на охлаждащата течност. Тя прехвърля топлината в зоната на охлаждане, където протича кондензация на течността и разсейване на топлината. Тази реакция се повтаря многократно и е безшумна.

Дебелината на изпарителните камери за смартфони е едва 0,4 милиметра, което ще даде възможност за тяхното използване и в най-тънките смартфони. Очаква се тази технология да бъде използвана в най-мощните и съвършени смартфони, оборудвани с най-новия хардуер. Според DigiTimes, първите смартфони с изпарителни камери трябва да излязат на пазара през 2019 година.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари