През 2019 година HTC няма да представя флагмански смартфон

5
661

Трудно е да се повярва, но само преди 7 години HTC бе най-добрият производител на Android смартфони. Всички компании се стремяха да представят телефони с дизайна на HTC. Тайванците правеха мобилни устройства с уникален дизайн, приятни материали на корпуса и стилен за времето си интерфейс. Но от 2014 година компанията бавно, но сигурно започна да се срива. Нейните смартфони с всеки изминал ден губеха популярност, продажбите непрекъснато падаха, печалбата рязко намаля.

HTC направи много, за да се задържи на повърхността. Компанията няколко пъти оптимизира разходите, направи големи съкращения, но доходите продължиха да намаляват. А сега HTC изглежда няма да може да представи флагмански смартфон през следващата година. Тоест, няма да има HTC U13. Информацията е на уеб портала Phandroid, които цитира вътрешни източници на информация.

Според тази информация „HTC ще представи нещо друго“ но не се уточняват детайли. Предполага се, че това може да е смартфон от среден клас.

След излизането на U12+ се разбра, че HTC не може да се конкурира с другите компании. Може би един безрамков смартфон би помогнал, но HTC кой знае защо, не прави това. Пазарните анализатори са на мнение, че HTC вече няма ресурси за разработване на иновационни устройства.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
1 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
RedhornpedroПреминаващО.оИво Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иво
Иво

Така е преди беше номер 1 HTC Sensation, но откакто почнаха да ги правят с тези големи рамки от 2см отдолу и 2см. отгоре, хората спряха да ги купуват. Защото тия са малоумни всички искат с тънки рамки около дисплея.

О.о
О.о

Не беше само това. За всичките тези години , бяха заети да търсят колко нагоре може да раздуят цените, и колко могат да осакатят хардуера надолу. Мен лично ме загубиха, когато вградиха батерията и премахнаха слота за картата (не помня кой беше модела). После на 2 пъти се опитах да си купя HTC и ме разубеждаваха в магазина с „Недей. Имаме твърде много върнати с дефекти“. Отделно дълго време си имаха политика за около година ъпдейти (времената на Андроид 4.*). И … просто си загубиха клиентската маса. Иначе дума няма – все още ми липсват разни „благинки“ от стария HTC… Виж още »

Преминаващ
Преминаващ

Като се замисли човек то и Шкода не е Шкода, а си е Фолксваген ! Дачията пък си е Рено ! След прехвърлянето на най-добрите специалисти от НТС в Гугъл за скромната сума от 1 млрд. долара се появи ПИКСЕЛ ! Който не робува на брандове и имена спокойно може да си купи „старото“ НТС под ново име …. ! Така, че кой знае какво не се е променило … Хахахахахаха !

pedro
pedro

Преди 15 г. НТС беше най-добрия производител на смартфони (по-скъпи бяха от Епълските в момента) изобщо. Случайно или не пропаднаха в момента в който започнаха да слагат Андроид

Redhorn
Redhorn

Познатите до болка картелни споразумения.
Днеска съм аз,утре си ти.
А и флагмански модел в момента ще донесе на компанията повече разходи отколкото приходи.
Освен това HTC имаха сериозен проблем и то на няколко пъти с контрола на качеството което разочарова доста потребители в световен мащаб.