През 2019 година Huawei ще представи Princeton: първият смартфон с 3D камера

6
1338
Princeton

Продажбите на смартфона Princeton са обявени за началото на 2019 година. Устройството ще може да заснема триизмерните изображения на хората и обектите, които могат да се използват във виртуалната реалност. Huawei счита, че новата суперкамера осезателно ще намали пазарния дял на Apple и на другите конкуренти.

Bloomberg съобщи, че презентацията на новия смартфон с 3D камера Huawei Princeton е планирана за месец декември тази година. Продажбите на иновативното мобилно устройство трябва да започнат само след няколко седмици.

Новият смартфон на Huawei използва сензори на Sony за дълбочина на сцената, които с голяма точност определят разстоянието до различните точки на предметите и хората. Използваната технология позволява не само заснемането на 3D снимки, но и създаването на триизмерни модели на обектите, които веднага могат да бъдат използвани в добавената реалност.

Според Bloomberg, 3D камерата на Princeton ще се използва за създаването на нови интерфейсни решения. Разработчиците могат да създават игри и приложения, управлявани с жестове, но тази функционалност ще бъде въвеждана постепенно.

Подобна технология засега не е имало и в дългосрочна перспектива тя е в състояние да промени нашето възприемане на света“ – каза аналитикът на Fuji Chimera Research Юсуке Тойода.

Според китайските бизнес среди, новият смартфон ще взриви пазара. Новата технология ще даде на Huawei конкурентно преимущество на пазара на смартфони, който последно време се свива.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари