fbpx
18.9 C
София

Приеха нова спецификация за безжично зареждане на мобилни устройства

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Организацията Alliance for Wireless Power (A4WP) съобщи, че техническа работна комисия е одобрила по-гъвкава спецификация за безжично предаване на електроенергия, което ще позволи на потребителите да зареждат батериите на техните мобилни устройства върху разнообразни съвместими повърхности.

Според представителите на A4WP, тази спецификация ще позволи създаването на приспособления за безжично зареждане на мобилни устройства, които ще удовлетворят нуждите на болшинството от потребителите. Освен това, организацията A4WP и нейните членове ще положат усилия за разработването на съвместими безжични зарядни устройства, които ще могат да се използват в основните промишлени сфери, като автомобилостроенето. Новата спецификация ще осигури редица преимущества за екосистемата в безжичното зареждане:

за крайните потребители – поддръжка на едновременно зареждане на устройства с различни изисквания за енергоснабдяване, като например мобилни телефони, Bluetooth слушалки, GPS навигационни устройства, мултимедийни плейъри, таблети и др;

за промишлените сфери – осигурява гъвкавост и интеграция на зарядните устройства в автомобилите и други крайни продукти;

за производството на потребителска електроника – използването на масовите безжични технологии, такива като Bluetooth 4.0, ще позволят на производителите да минимизират хардуерните изисквания.

На 30 и 31 октомври ще се състои среща между участниците от A4WP, на която ще се обсъди стратегия за по-нататъшното развитие на безжичната технология за зареждане на мобилни устройства.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини