Приложението Android Wear достигна 5 млн. сваляния

0
36

Приложението Android Wear, което се използва за свързването на умни часовници с Android Wear и Android телефони, вече е свалено над 5 милиона пъти. От вчера страницата на приложението в Google Play вече сочи, че то попада в графата 5 000 000 – 10 000 000 инсталации; първият милион инсталации на Android Wear бе постигнат през март 2015 г.

Тъй като Google не споделя точния брой на активно използваните Android Wear устройства, именно данните за свалянията на приложението са най-добрият индикатор за това как се развива платформата за носими джаджи. Компанията може да следи броя на Android телефоните, активирани през Google Play, но повечето Android Wear часовници са просто продължение на Android телефона, така че активацията и употребата им се следи по-трудно.

Разбира се, цифрата 5 милиона се отнася за свалянията и инсталациите, а не за продажбите, така че зад нея не се крие броят уникални потребители. Със сигурност в нея влизат дублирани сваляния заради смяна на телефони или пък джаджите вече не се използват. С други думи, Android Wear няма пет милиона уникални потребители, но със сигурност техният брой вече е по-близо до пет, отколкото до един милион.

Google анонсира Android Wear 2.0 по време на своята конференция I/O 2016 през май.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари