Приложението VideoSelfie събра 1.2 милиона долара още преди да излезе

1
16

Създателите на мобилно приложение с името VideoSelfie са успели да съберат финансиране от 1.2 милиона долара, за да реализират проекта си.

Както подсказва името му, приложението е за правене на „видео селфита“ и позволява на потребителите да редактират своите клипове в реално време – те могат да добавят филтри, декорации и GIF файлове, да записват и да споделят резултатите на момента.

Новото приложение идва от компанията Pocket Supernova, чиито основатели бяха част от пилотния проект 500 Startups за млади компании миналата година.

VideoSelfie е базирано на предишното приложение на компанията, наречено Unda, което предлага подобна технология, но е фокусирано повече върху видео съобщенията. Unda все още може да се свали безплатно от Apple App Store.

„Видео съобщенията вече станаха много претрупана ниша и знаехме, че трябва да се разграничим от този сектор“, казва изпълнителният директор Оскар Нориега. „Сега искаме да се съсредоточим върху записването, декорирането, редактирането и споделянето на видео съдържание“.

„Нито Instagram, нито останалите видео приложения не са били замислени да бъдат програми с комплексни възможности за редактиране на видео съдържание и работа с инструменти в реално време“, изтъква още той в отговор на въпрос защо потребителите биха избрали самостоятелно видео селфи приложение.

Pocket Supernova се състои от 7 души и е набрала нужното й финансиране от японски инвеститори.

Засега VideoSelfie е предвидено само за iOS.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Azhen
Azhen

Тази идиотщина няма ли край … ?