Приложението Word Lens – вече и за Android

0
62

През 2010 година компанията Quest Visual представи едно доста интересно и полезно приложение за iPhone. Word Lens е услуга, която превежда текст от един език на друг в реално време, използвайки камерата на телефона по начин, който до голяма степен напомня технологията „разширена реалност“. Още тогава заинтересованите потребители пожелаха версия на услугата и за Android.

Е, по-добре късно, отколкото никога. Quest Visual най-накрая направиха приложението достъпно за потребителите на операционната система на Google. То вече може да се закупи от Google Play за $4,99. В тази цена е включен един езиков пакет като потребителите имат възможността да си поръчват допълнителни пакети отделно, използвайки вградената в приложението услуга. Това е малко по-различна стратегия от страна на Quest Visual, които предлагат същата услуга безплатно в App Store. След изтеглянето й обаче потребителите на iPhone пак трябва да платят $4,99 за един езиков пакет.

Иначе Word Lens за Android работи по абсолютно същия начин. Трябва просто да насочим видео камерата на телефона си към желания текст и услугата автоматично го превежда на езика, който сме избрали. Тъй като приложението работи на основата на технология за разпознаване на оптични символи и речник, то няма нужда от интернет връзка.

За съжаление, на този етап услугата не поддържа достатъчен брой езици. В момента наличните езикови пакети са следните: английски – испански, английски – италиански и английски – френски.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари