Приложенията в Google Play са вече с 65% „по-леки“

9
3804
През 2018 г., Google съвместно със създателите на софтуер успя да намали „теглото“ на приложенията за операционната система Android средно с 65%. Тези данни бяха обявени от Purnima Kochikar, директор по развитието на Google Play. По думите й, това е постигнато, благодарение на по-ефективната работа на инструментариума за разработване на програми, който наскоро получи голям ъпдейт.

Google полага много усилия, за да направи приложенията в Google Play достъпни за всеки. Благодарение на факта, че софтуерът постоянно губи от теглото си, собствениците могат да ги теглят не само на флагмански устройства, но и на апарати от входно ниво с малък обем на вградената памет, споделя успехите Purnima Kochikar.

Злонамерените приложения

Заедно с намаляване на обема, констатира Kochikar, приложенията са станали със 70% по-безопасни, благодарение на интелигентните инструменти на Google. Те позволяват на разработчиците да следят най-уязвимите компоненти и по-добре да оптимизират своите творения за различните версии на Android. Същите алгоритми са способни да откриват и злонамерен софтуер, идентифицирайки го с вероятност до 99%.

9
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
2 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ronsimMCMXLVIII115SasserАмерика Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ратнемок
Ратнемок

Мхм, как пък да не са станали „по-леки“

Хмммм
Хмммм

Значи всички приложения вече се пишат в Бургас, така ли?

Sasser
Sasser

Аз мисля, че потребителите на Андоид са минали на по скъпи телефони и затова им се струва това. Иначе аз като видя мой познат с телефон до 100-200 лв. едвам зарежда ютуб или фейсбук.

жик-так
жик-так

ела да видиш моя redmi note 3 (за 100$) от преди 3 години, дали зарежда бавно 😉 даже PUBG цъкам.

Sasser
Sasser

Бай Иван от село освен в Мтел да види телефон няма как да знае за Xiaomi, това че ти си се светнал да го купиш от вън,защото тук цената не е била $100 е 1 на 1000. Говорим за масовите телефони за без пари.

Америка
Америка

Бъдещето е Фучия, Андроид трябва да остане ОС за ниския клас хардуер, Фучия трябва да стане стандарт за премиум устройствата. Тогава може и да се върна на ОС на Гугъл.

115
115

Къде са тезе леки приложения, че не ги виждам? След всеки ъпдейт, стават все по-големи

MCMXLVIII
MCMXLVIII

Tinder-ът не ми бачка на 4.2.2-ката. Вярно стара е, ама какво приказват, че правят всичко възможно, за да направят приложенията достъпни за повече хора…

ronsim
ronsim

… и По-шпионски!