Приставката FLIR One превръща iPhone в портативен топловизор

0
184

Компанията FLIR Systems представи приставката FLIR One за iPhone, чрез която смартфоните на Apple се превръщат в термичен портативен фотоапарат и топлинна видеокамера.

Основата на устройството е специализираният модул Lepton Sensor, който реагира на инфрачервено излъчване. Той е интегриран в задната част на устройството и работи съвместно с допълнителна уеб-камера, работеща във видимия светлинен диапазон. По време на работа двата сигнала се обединяват и по този начин се получава по-качествена и детайлна картина, на която областите с различна температура са изобразени с различен цвят.

FLIR One получава захранване от собствена акумулаторна батерия с капацитет 1400 mAh. Диапазонът на изобразяваните температури е от 0 до 100 градуса Целзий. Приставката е съвместима със смартфоните iPhone 5 и iPhone 5s.

Според разработчиците, FLIR One е подходящ за много ситуации – наблюдаване на дивата природа през нощта, оценка ефективността на топлоизолационните материали, виждане в условията на много гъст дим и други.

За работа с термичните изображения служи приложението FLIR One МХ. Приставката ще се продава в три цвята – сив, бял и златист при цена 350 американски долара. По-късно тази година FLIR Systems ще представи модел и за Android-смартфони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари