Притежателите на Android телефони използват приложения два пъти повече от мобилния Web

0
59

Резултатите от ново изследване на Nielsen посочват, че мобилните приложения са много по-използвани от мобилния Web – поне що се отнася до времето, прекарано в използването им.

Проучването, проведено от Nielsen Smartphone Analytics, е открило, че средностатистическият потребител на Андроид прекарва средно по 56 мин. дневно в използване на устройство му за сърфиране в Интернет и за приложения. Последните обаче заемат две трети от това време.

В доклада от проучването се съобщава също така, че потребителите използват редовно само шепа приложения. Десетте най-използвани приложения заемат 43% от цялото време, което потребителите на Андроид отделят за работа с мобилни приложения. Петдесетте най-използвани приложения заемат 61% от цялото това време. Към момента на провеждането на проучването съществуват приблизително 250 000 Android приложения.

Изследването на Nielsen се базира на данни от 5000 потребители в САЩ през юни. Изследователската компания проследява използването чрез софтуер, инсталиран на телефоните на участниците.

Nielsen има отделен панел за потребителите на iOS, но все още не е разкрил никакви данни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за