Притежатели на iPhone 12 се оплакват от загубата на 4G и 5G връзка

10
1123

От края на месец октомври тази година във форумите на Apple започнаха да се появяват съобщения, че новите смартфони от серията iPhone 12 от време на време губят връзка с 4G и 5G мобилните мрежи.

От този проблем се оплакват вече няколко стотици притежатели на iPhone 12. Проблемът се проявява при всичките четири модела на новата серия смартфони на Apple. Натрупаната статистика показва, че това най-често се случва с клиентите на мобилните оператори Verizon и AT&T, но има и оплаквания от T-Mobile. Неприятното е, че след пропадането на връзката, тя не се възстановява автоматично, а на екрана на мобилното устройство се появява съобщението „Вашият iPhone не е активиран“.

Специално за този проблем бе създадена отделна тема в популярния уеб портал Reddit. Там притежателите на iPhone уточняват, че най-често загубата на мобилна връзка става, когато влизат в автомобил или пътуват в автомобил. Засега за решаването на този проблем се предлага да се включи и след това да се изключи режима на полет.

Един от коментаторите сподели, че е успял да се свърже с един от мениджърите на Apple от отдела за връзки с обществеността, който е потвърдил, че компанията знае за този проблем и вече е започнала разследване на ситуацията.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари