Проблемите с Galaxy Note 7 доведоха до спад на акциите на Samsung

0
23

„Това не е бъг! Характеристика е. Просто хората го държат грешно!“. Това е само един от многобройните хапливи коментари, появили се в интернет пространство след сериозния гаф на Samsung с Galaxy Note 7.

В края на миналия месец корейската компания представи своето последно устройство от висок клас. Оказа се обаче, че в устройствата е поставен дефектен модел батерия, която причинява прегряване и самозапалване на устройствата. Единичните инциденти се превърнаха в масови, а Samsung се зае с успокояване на своите клиенти. Компанията обяви, че ще започне изтегляне на устройствата и компенсиране на закупилите си Galaxy Note 7 в определени райони на света. Все още обаче доста са неизвестните около тези мерки, тъй като говорим за най-големия производител на смартфони в света и устройство чиито предварителни продажби са сериозни.

Гневът на потребителите обаче е последната грижа на корейския гигант. Последните месеци накараха акциите на компанията да скочат рекордно, но проблемите с Note 7 доведоха до заличаване на $14.3 млрд. от пазарната капитализация на Samsung. Дяловете на компанията удариха двумесечно дъно, предава Phone Arena. И изглежда нещата няма да спрат дотук. Освен разходите, които Samsung ще направи по изтегляне на устройствата, плащане на компенсации и доставянето на нови модели, на компанията ще ѝ се наложи да се справя и със съдебни дела, коментира изданието. Според анализатори, разходите по изтеглянето на устройствата, които към момента се изчисляват на $1.5 млрд., могат да костват $4.5 млрд. на компанията. Според Reuters финансовите неволи може да не са най-голямата опасност за компанията, тъй като проблемите с устройството може да накърни имиджа на компанията, което на свой ред да има дългосрочен ефект, от който да се възползват конкурентите им.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари