Проблем с екрана на iPhone 6 е най-честото оплакване в Apple Store

3
439

Нов проблем с чувствителния на допир дисплей на iPhone 6 и 6 Plus тормози потребителите, а оплакванията от него са на върха на клиентските жалби в магазините на Apple. Проблемът произлиза от начина, по който компанията прикрепва чиповете, контролиращи тъчскрийна към дъното на двата модела телефони.

Тези чипове са без достатъчно уплътнение, което иначе има за задача да усилва и стабилизира елементите по дисплея. По данни на Apple Insider, три дни преди проблемът да получи гласност в медиите, в четирите най-големи магазина на Apple е имало 1512 оплаквания за iPhone 6 и 6 Plus. От тях, съответно 8.5 процента и 27.5 процента са свързани с дисплея.

Когато за проблема се заговори в медиите, броят на върнатите за сервиз телефони скача на 1659 или съответно 11.7 процента и 37.4 процента от всички дефектни iPhone 6 и 6 Plus. По този начин, проблемният тъчскрийн надвишава всички останали повреди, съобщени в официалните магазини на Apple.

Засега няма достатъчно данни за засегнати iPhone 6S и 6S Plus модели, така че явно проблемът може да се локализира до предното поколение смартфони.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари