Провериха здравината на Samsung Galaxy Z Flip

5
1232

В YouTube канала JerryRigEverything публикуваха краш тестовете на сгъваемия смартфон Galaxy Z Flip. Никой не е и очаквал особена здравина от това мобилно устройство, но се оказа, че и неговият екран не е добре защитен.

Според тази информация, дисплеят на Galaxy Z Flip много лесно се надрасква – приблизително колкото едно пластмасово покритие. Samsung твърди, че екранът на този смартфон е покрит с много тънко стъкло, но е явно, че за да има еластичност, то е сравнително меко. От нагряването с пламък на газова запалка дисплеят не се деформира, но получава изгорели пиксели.

Разбира се, да се пречупи корпуса на Galaxy Z Flip е лесно, понеже цялото натоварване се поема от крехкия шарнир, през който става разгъването и сгъването на мобилното устройство. При този краш тест стъкленото покритие се разпада подобно на паяжина.

Като цяло JerryRigEverything е доволен от здравината на Galaxy Z Flip. Блогърът само отбеляза, че Samsung не е трябвало да нарича това покритие стъклено и трябва да измисли някакво друго име за този полимерен материал, за да не дава лъжливи надежди относно неговата устойчивост на надраскване.

Сгъваемият смартфон Galaxy Z Flip вече се продава, а един от първите купувачи съобщи, че екранът на този смартфон се е пукнал при отварянето, вероятно защо е бил оставен на много студено. Но Samsung се извини и замени устройството.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Master
Master

Нормално е да има щети трябва да си малоумен да си помислиш, че това стъкло е с функциите на горила стъкло, в състава си има различни примеси от състава на стъклото и плексигласа, и преди някой да обвини самсунг не те не са направили подвеждащ маркетинг написали са ULTRA THIN GLASS ,а не ultra durable thick gorilla glass, ефекта е постигнат на допир се усеща като стъкло и е по устойчиво от покритието на другите такива дисплеи срещу фините частици по джобовете

Георги
Георги

Ти кога го усети… за телефона питам

Master
Master

Горо всички знаем, че го усещаш отздаде винаги и за това и пишеш такива коментари пезант

Master
Master

ето за висчки всезнайковци има стъкло https://www.youtube.com/watch?v=201CCXTNyeY

Master
Master

е какво като сте ми дали минуси е тригърнати мърши неможете да приемете истината тъпи хейтъри