Прогнозната цена на сгъваемият смартфон на Samsung е $1800

0
740

Смартфонът на Samsung със сгъваемия по средата екран, който се очаква да излезе през 2019 година, ще струва не по-малко от $1800. Високата цена се дължи на скъпите компоненти, използвани в иновативното мобилно устройство на корейския производител.

Информацията е от доклада а аналитичната компания CCS-CIMB Research, съдържащ немалките 74 страници, специално посветен на устройствата със сгъваеми екрани. Според аналитиците, новият смартфон ще се нарича Galaxy Fold. Той ще има 7,3-инчов сгъваем OLED екран с резолюция 2152х1536 пиксела. Устройството ще се базира на следващото поколение процесори Exynos или Snapdragon. Очаква се да бъдат поставени и две камери с висока разделителна способност.

Всяка секция на дисплея ще има собствена основна и предна камери и акумулаторна батерия с капацитет 5-6 хиляди mAh. Според анализите, себестойността на производството на Galaxy Fold ще бъде $636,70 или почти със 70% повече от тази на Galaxy S9+. При това без да са включени разходите за сглобяване, реклама, логистика, развойна дейност и т.н.

Samsung засега не е обявил нито датата, нито цената на този телефон. Предполага се, че устройството ще дебютира през месец март 2019 година, малко след анонса на флагманския смартфон Galaxy S10.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за