Продажбите на iPhone падат не само в Китай, но и в Европа

17
1628

Специалистите от изследователския център Canalys обявиха, че продажбите на iPhone падат не само в Китай. Според техните данни и статистики, търсенето на iPhone пада в Тайланд, както и в Европа.

Аналитиците на изследователския център Canalys най-подробно са проследили и изучили обемите продажби на пазара на смартфони за четвъртото тримесечие на миналата година, Според тази информация, продажбите на iPhone показват спад не само в Китай, но и в Тайланд, който е един от най-големите пазари в югоизточна Азия. Спадът на продажбите е много голям – над 50%.

В Европа, Apple е на второ място по продажби след Samsung. Но въпреки това, нейните продажби през изминалото четвърто тримесечие са спаднали с 6%. Във връзка с това, аналитиците на Canalys са уверени, че към края на 2019 година продажбите на Apple ще продължат да падат и още тази есен корпорацията от Купертино ще отстъпи първото място на Huawei. Интересно е, че търсенето на мобилните устройства на китайската компания в Европа е нараснало с цели 55%. Към днешен ден делът на китайския производител по продажби на мобилни устройства в Европа е вече 32%.

Според мнението на специалистите на Canalys, рязко спадналия интерес на потребителите към iPhone се дължи предимно на пренасищането на пазара, както и с нежеланието на потребителите да обновяват своите iPhone.

17
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
8 Отговори на коментарите
13 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
14 Автори на коментарите
ДжеймиМангалатаbiykondenzatorapoglavataмдаБахти Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Сивия вълк
Сивия вълк

Какво обновяване той струва една камара пари.. Аз.,съм с Huawei p9 и не виждам с какво толко са по добри таз годишните телефони. Сигорно с това, че стават все по-големи и се чудиш каде да ги сложиш. Верно камерите са по добри но нема да ставаме фотографи.

кламе
кламе

Щом падат, тогава да увеличат още цените… защо не до 3000 $?!

assa
assa

Те ако Huawei има 32% значи вече са на второ място след самсунг, което означава, че огризките изобщо не са на второ място.

Шакарон
Шакарон

Преди месеци второто място бе заето от Hw, не е нещо ново че Плодчето е на 3,а скоро и извън челната тройка.

assa
assa

Преди няколко месеца беше взел второ място за целия пазар общо, сега става въпрос само за Европа.

Шакарон
Шакарон

Бате, бате, нали свалиха цените и продажбите се увеличаха, каква е тази противоречива информация?

Кольо
Кольо

Когато ги свалят наистина, може и да им тръгнат продажбите. Предишното „понижение“ , е пълна подигравка като размер и дори не си личи в БГ магазините

Последния самурай
Последния самурай

Аааа , нека феновете на огризките подходят отговорно и да изтичат до най-близкия магазин и да си вземат НОВО устройство .Това на нищо не прилича – не си подкрепят марката и си стискат огризките по 4 години . . .Тако ще ви фалира идолната марка и после ще роните крокодилски сълзи , като фалира . Не бива така …Това не е отговорно . . .

Меди
Меди

Добре им го сложи

Satyr73
Satyr73

Като прочета в коментар тъпнята “ огризки” и спирам да чета по нататък… Зависливи коментаторчета…

Мангалата
Мангалата

Чао статърчо, няма да липсваш на никой…

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Крайно време беше. Тази истерия продължи 10 години.

Satyr73
Satyr73

И още ще продължава…

Бахти
Бахти

Докато има балъци, ще има и тарикати…

мда
мда

Явно балъците се усетиха че цената на тази марка мина всякакви разумни нива. Алчонстта им почна да им играе лоши номера. 🙂

biykondenzatorapoglavata
biykondenzatorapoglavata

Нека бюджетният модел да бъде 1.6 лева, пък после спадали продажбите.

Джейми
Джейми

Бахтти тъжната новина . Сега как Апъл ще стане трилионна компания и как Тим Кук ще получи за това няколко десетки милиона като бонус ? Ко викат ? Произвеждали качествени телефони и ъпдеитвали дори и 10 годишните си огризки / Сатър ти спри да четеш тук / и затова се били прецакали а всички потенциални балаци все още изплащали старите си АйФони и затова продажбите спаднали ? Това ми разби сърцето . Щели да купуват по евтини части и да местят производството където има по евтини работници ……. А ЦЕНАТА ? Същата ли ще я запазите или планирате традиционното увеличение… Виж още »