fbpx
2.2 C
София

Продажбите на iPhone 4S в Китай стартираха с безредици

Най-четени

Компанията Apple съобщи, че неопределено време няма да продава смартфона iPhone 4S в своите магазини в китайските градове Пекин и Шанхай. Онлайн продажбите на устройството чрез сайта на местния телекомуникационен оператор China Unicom, както и тези, извършвани чрез търговските мрежи на официалните дистрибутори на Apple, няма да бъдат преустановявани.

Желаещите първи да си закупят iPhone 4S китайци започнали да се събират пред магазина на Apple в пекинския квартал „Санлитун“ още вчера. Отначало кандидат-купувачите се опитали да образуват опашка, която обаче около 5 часа сутринта се превърнала в хаотична тълпа, съобщава агенция „Ройтерс“. Сред най-агресивните купувачи, много от които възнамерявали да закупят смартфона с цел препродажба, започнала борба за място по-близо до входа на магазина.

Стотици хора чакали цяла нощ в студа, за да чуят в 7 часа сутринта: „iPhone 4S няма да бъде пуснат в продажба“. Събралите се чакащи били посъветвани да се разотидат, а когато те отказали да направят това, се намесила и полицията. От Apple обясниха отказа да отворят вратите на магазина с опасения за безопасността на купувачите и служителите в него. Вероятно обаче една от причините е била и тази, че от компанията не са искали от първата партида апарати да се възползват спекуланти.

iPhone 4S, петият смартфон от Apple, постъпи в продажба в Австралия, Великобритания, Германия, Канада, САЩ, Франция и Япония на 14 октомври и до момента се продава в повече от 80 страни по целия свят.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини