Продажбите на iPhone 8 не са слаби, хората просто чакат iPhone Х

16
145

Забавянето на доставките на компоненти за iPhone 8 и 8 Plus трябваше да е индикация за това, че продажбите няма да са на нивото на техните предшественици. Такова е мнението на анализаторската компания KGI, според която към момента двете „осмици“ се продават наполовина на това, което постигнаха миналогодишните iPhone 7 версии за дебютната си седмица на пазара.

Въпреки това, ситуацията не е негативна за Apple и всичко ще си дойде на мястото, считат анализаторите. Кога ще стане това? Ами, когато мощният iPhone Х заеме подобаващото му се място на пазара.

Когато веднъж юбилейният модел е в продажба, той лесно ще стигне общите продажби на iPhone 8 и 8 Plus. Очакванията са приордърите на iPhone Х да стигнат поне 50 милиона, така че единствената преграда е това доколко Apple ще смогне да обслужва търсенето.

Имайте предвид, че дори при еднакви продажби, Apple пак ще изкара повече пари, тъй като оцененият на 1000 долара iPhone Х вдига приходите.

„Въпреки всичко, търсенето на iPhone 8 и 8 Plus е стабилно. Повечето от тези, които обикновено стоят по опашките пред магазините на Apple, са хардкор фенове и потребители, чиито план тази година е да се сдобият с iPhone Х“, завършват анализаторите от KGI.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари