Продажбите на Redmi Note превишиха 4 милиона екземпляра

0
595

През месец януари тази година на пазара излезе първият смартфон на суббранда Redmi – Redmi Note 7. Новият бюджетен смартфон бе направен в най-добрите традиции на компанията – качествен, производителен, стилен и с достъпна цена. Днес компанията обяви, че към 29 март тази година са продадени 4 милиона екземпляра. (предполага се, че в това число са включени продажбите и на модела Redmi Note 7 Pro, но Xiaomi не уточнява това).

По време на пресконференцията на 19-ти март, посветена на финансовите резултати на Xiaomi за предишната година, бе показан слайд с данните от продажбите на този телефон. Слайдът показа, че през първия месец от началото на продажбите са реализирани над 1 милиона екземпляра Redmi Note 7, при това само в Китай, понеже към тази дата не бяха започнали глобалните продажби. Именно тогава компанията заяви, че възнамерява до края на март да продаде 4 милиона мобилни устройства от този модел. Обещанието бе изпълнено.

Постигнатият резултат не е за учудване, понеже смартфоните на Redmi са популярни на пазара със своето отлично съотношение цена/производителност.

Смартфонът Redmi Note 7 е оборудван с 6,3-инчов IPS LTPS дисплей с резолюция 2340х1080 пиксела, защитен със закаленото стъкло Gorilla Glass 5. Телефонът се базира на системата върху чипа Snapdragon 660 с 8x Qualcomm Kryo 260 процесорни ядра с тактова честота 1.95-2,2 GHz и интегрирания графичен ускорител Adreno 512. Резолюцията на основната камера е 48+5 МР. Цената на началната конфигурация за Китай е едва $150.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за