Продажбите на Windows Phone смартфоните рязко ще нараснат

3
32

Авторитетната изследователска компания DigiTimes Research публикува прогнозите си за пазара на смартфоните и мобилните операционни системи за следващата година. Android ще остане лидер с голяма преднина, а делът на Windows Phone ще се повиши рязко.

Според анализаторите, Android през следващата година ще запази водещата си позиция на пазара – неговият дял ще бъде около 70%. През 2013 г. продажбите на Android-базираните смартфони ще са над 600 милиона.

На второ място е мобилната операционна система на Apple. Експертите прогнозират, че пазарният дял на iPhone следващата година ще бъде около 20%, което е около 171,4 милиона устройства.

На трето място уверено е платформата Windows Phone (общо WP7 и WP8). За мобилните операционни системи на Microsoft, според прогнозите, се очаква ръст от 150%. Това ще доведе до 6,1% пазарен дял на смартфоните и 52,5 милиона продадени устройства.

След WP ще се нареди мобилната операционна система BlackBerry – очаква се да заеме 3,7% от пазара на смартфоните. Другите платформи, включително – Tizen и Firefox ще получат под един процент от сектора.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари