Проект на Canonical цели създаването на около 12 основни приложения за телефоните с Ubuntu

0
33

Успехът на една мобилна операционна система обикновено се измерва с колективния успех на нейните приложения. Ето защо от Canonical искат да са сигурни, че новата им мобилна платформа Ubuntu ще стартира с минималния брой задължителни приложения. Именно създаването на тези основни приложения е главната цел на новия проект на компанията известен като CoreApps Project.

Идеята на Canonical е в рамките на този проект да бъдат разработени около дванайсет основни приложения, които трябва да бъдат предварително инсталирани на всеки един телефон с Ubuntu. Сред тези приложения трябва да има календар, калкулатор, часовник/аларма, имейл клиент и услуга показваща метеорологичното време.

Това, разбира се, не е всичко. Отделно от тези основни услуги Ubuntu ще предлага и бърз достъп до социални мрежи като Facebook, Twitter и YouTube. Ще има програма за управление на файловете, програма за разглеждане на документи, RSS четец и терминал.

В проекта могат да вземат участие всички, които имат интереса и ентусиазма да разработват приложения за една от най-новите мобилни операционни системи. На сайта на Ubuntu можете да прочетете повече за условията на участие.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари