Производителността на чипа Snapdragon 888 е на нивото на iPhone, но консумацията е по-голяма

12
2740

Още с излизането на на флагманския мобилен процесор Snapdragon 888, компанията Qualcomm заяви, че той осигурява много по-голяма производителност в сравнение с предишния флагман Snapdragon 865. Новият чип се произвежда чрез 5 нанометров технологичен процес и за първи път бе интегриран в смартфона Xiaomi Mi 11. Сега започнаха да се появяват първите тестове в различни бенчмаркове и се оказа че новият чип наистина осигурява прилична производителност, но при едно важно условие.

Новият Флагман на Xiaomi бе тестван чрез синтетичните бенчмаркове Geekbench, GFXBench, AnTutu, SPECInt, 3DMark, както и с доста тежките мобилни игри PUBG: Mobile и Genshin Impact. Резултатите бяха показани в клип в YouTube, в който детайлно са разгледани възможностите на новия флагман. При тези тестове Snapdragon 888 е много по-бърз в сравнение с предишния чип и при еднаква тактова честота в тестовете на SPECint показва 26% по-висока производителност. Освен това, в популярния бенчмарк Geekbench смартфонът със Snapdragon 888 изпреварва процесора Apple A13 Bionic, който да си припомним, че излезе през есента на 2019 година.

Проблемът е в това, че постигането на този сериозен ръст на производителността е постигнато чрез повишена консумация на електрическа енергия, което носи някои негативни моменти. Така например, в тестовете на AnTuTu температурата на чипа се е покачила с 12 °С, а по време на бенчмарка батерията се е изтощил а с 4%. При игрите ситуацията е подобна – при PUBG: Mobile смартфонът леко се нагрява, което не е критично, а батерията се изтощава с 10%.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари