IPhone XR беше най-продаваният смартфон в света през 2019 година. Съдейки по първото тримесечие, тази година без никакви затруднения iPhone 11 ще получи първенството.

Разбира се, Apple отдавна улови тренда, така че можем да очакваме, че с излизането на новото поколение акцентът ще бъде поставен върху iPhone 12.

Източници твърдят, че масовото производство на iPhone 12 с 6,1-инчов екран – прекият наследник на iPhone 11 – започва през юли, тоест значително по-рано от останалите модели в новата линия.

Припомнете си, че всички течове и слухове предполагат, че Apple ще има още два модела. В допълнение към гореспоменатия, ще се появи и iPhone 12 с 5.4-инчов екран, но най-вероятно по-голямото устройство ще стане и по-популярно. Независимо от това, 5,4 инча днес не са достатъчни за повечето хора.

Ранният старт на производството обаче вероятно не е свързан с потенциала за продажба на модела. Факт е, че iPhone 12 с шест-инчов екран е единственият модел от новото поколение на Apple, за който дисплеите няма да се доставят от Samsung.

Корейският гигант ще доставя на Apple екраните само за по-малкия iPhone 12, iPhone 12 Pro и 12 Pro Max. Очаква се тези модели да получат Y-Octa с интегриран сензорен слой, което позволява, наред с другите неща и по-бързи доставки. А за шест инчовият iPhone 12 екраните ще се произвеждат от LG и BOE, а панелите им ще изискват по-нататъшно добавяне на сензорен слой, което означава, че производственият им цикъл е по-дълъг. Вероятно Apple просто иска да го играе безопасно и да си осигури адекватна доставка на потенциално най-продаваните смартфони от ново поколение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари