fbpx
13.2 C
София

Производството на смартфони през третото тримесечие се е увеличило, но дефицитът на компоненти се запазва

Най-четени

Светослав Димитров
Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

TrendForce анализира ситуацията на световния пазар на смартфоните през третото тримесечие на тази година: съобщава се, че производството на смартфони в сравнение с второто тримесечие на 2021 г. се е увеличило с 5,7%. Достигането на нивото отпреди пандемията обаче все още е малко вероятно.

В периода от юли до септември включително са произведени около 325 милиона смартфона. Това е по-малко в сравнение с третото тримесечие на 2020 г. и 2019 г.

Анализаторите продължават да говорят за продължаващия дефицит на електронни компоненти. Има недостиг на 4G чипове, евтини изделия с 5G поддръжка, интегрални схеми за управление на дисплея и други елементи.

В такава ситуация TrendForce е принуден да понижи прогнозата за обема на смартфоните през 2021 г. до 1,335 милиарда единици вместо по-рано обявената стойност от 1,345 милиарда бройки. Така увеличението спрямо 2020 г. ще бъде не повече от 6,5%.

Южнокорейският гигант Samsung през третото тримесечие увеличи производството на устройства със 17,9% спрямо второто тримесечие на тази година – до 69 милиона броя. Ръстът на Apple е 22,6%, а крайният резултат – 51,5 милиона единици. Oppo увеличи производствения си обем с 3% – до 51 милиона бройки. Xiaomi регистрира 10% намаление на обема на производството: 44,5 милиона устройства бяха произведени за три месеца. Vivo запази производството на смартфони на нивото от предходното тримесечие – 34 милиона бройки.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Подобни новини