fbpx
13.8 C
София

Производството на iPhone 15 навлиза в първа фаза с първоначално пробно производство

Най-четени

Foxconn започна първия етап от производството на iPhone 15 под формата на първоначално пробно производство. Този етап е официално известен като въвеждане на ново производство или NPI.

Етапът NPI има за цел да установи евентуални проблеми с планирания производствен процес, както и да идентифицира възможности за усъвършенстване и оптимизиране на самия процес.

Производство на iPhone 15 – етап NPI

Компаниите за сглобяване на iPhone никога не си почиват. След като се бори да навакса с търсенето на iPhone 14, Foxconn вече започна работа по началния етап на производството на iPhone 15.

Въпреки че вече ще има ръчно сглобяване на малък брой модели iPhone 15, на етапа NPI се използва истинска производствена линия. При сглобяването на телефоните се използват точните процеси и оборудване, които се очаква да бъдат използвани при масовото производство на новия смартфон.

Основната цел на NPI производството е да се гарантира, че всичко, което участва в процеса на сглобяване работи според очакванията, и да се идентифицира всичко, което може да създаде проблем при започване на масовото производство.

Втората цел е да се търсят възможности за усъвършенстване и подобряване на производствения процес – всичко, което може да увеличи добива, да повиши ефективността или да намали разходите.

Foxconn е първата компания, която влиза в NPI

Economic Daily News съобщава, че не е изненадващо, че Foxconn е била избрана от Apple да бъде първата, която ще извърши пробно производство. Foxconn (официално известна като Hon Hai Precision Industry Co.) е основният асемблиращ производител на iPhone на компанията и се очаква да получи по-голямата част от поръчките за iPhone 15 както в Китай, така и в Индия.

Фабриката на Hon Hai в континенталната част на Шънджън Гуанлан, започна да въвежда ново усъвършенствано пробно производство на iPhone 15 с въвеждането нови машини.

Една от промените, които се очакват тази година, е, че производството на iPhone 15 се очаква да започне едновременно в Китай и Индия. Първоначално това беше планът на Apple за iPhone 14, но компанията не постигна целта си, като сглобяването в Индия започна няколко седмици след Китай.

Очаквания за iPhone 15

Очаква се тазгодишният асортимент да отразява този на iPhone 14, въпреки че моделът Pro Max може да бъде ребрандиран под името Ultra:

iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Ultra / Pro Max

Тази година може да е последният ви шанс да си купите Plus модел, тъй като според съобщенията моделът iPhone 14 Plus не се продава добре. Той няма много предимства пред базовия модел и много от тези, които обмислят да платят допълнително за размера на екрана, биха видели смисъл да платят 200 долара повече, за да получат многото допълнителни функции на iPhone 14 Pro Max. Твърде късно е Apple да се откаже от плановете за iPhone 15 Plus, но не очакваме да видим iPhone 16 Plus.

Очаква се размерите на корпуса и дисплея да останат непроменени, но динамичният остров се очаква да се появи и в базовите модели – макар и да няма функциите ProMotion или Always On Display. Във всички модели iPhone 15 очакваме Apple да се откаже от Lightning за сметка на USB-C.

Както обикновено, най-големите подобрения вероятно ще бъдат в камерите. Първо, увеличаване на динамичния обхват чрез използване на ново поколение сензори на Sony. Второ, моделът Ultra се очаква да получи перископна леща за значително по-голям обхват на оптичното увеличение. Трето, 48-мегапикселовият сензор, който в момента е функция само при Pro версиите, се очаква да се появи и в базовия модел iPhone 15.

Възможно е чипът A17 да се фокусира повече върху енергийната ефективност и живота на батерията, отколкото върху суровата мощност, макар че това се основава на четене между редовете на изявлението на TSMC.

И накрая, и много неочаквано, купувачите на iPhone 15 може да платят по-малко от очакваното за тазгодишните телефони.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини