Мобилните приложения от трети лица имат една много силна зависимост, която може мигновено да превърне успеха им в провал. Те трябва да спазват правилата на компанията, която управлява мобилната екосистема – Google и Apple най-вече.

Ако приложението спазва тези правила, много рядко може да изникнат някакви проблеми. Понякога обаче въпросните компании решават да променят правилата си, така че да бъдат засегнати определени функционалности на дадено приложение.

Такъв е случаят с приложението SwiftKey, което представлява подобрена клавиатура. То е най-популярното в категорията си. Според имейли, които някои Gmail потребители са получили от Google, възможностите на приложението ще бъдат ограничени.

Поставен е срок до 15-ти юли разработчикът да приведе приложението си в рамките на новите условия на PlayStore. В противен случай, достъпът до информация от Google акаунтите на потребителите ще бъде ограничен.

Това ще повлияе приложението само в моментите, когато то опитва да получи тази информация. Няма да засегне функционирането му като цяло. Важното в случая е, че може да бъде ограничена една от силните страни на SwiftKey – точните предположения за следващи думи. Точността се дължи на това, че програмата анализира начина, по който пишем на клавиатурата си. Разбира се, това може да стане само при наличието на достъп до редица приложения, част от които работят чрез Google.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари