Промени в DxOMark рейтинга: вече ще участва и нощната снимка

0
538

Компанията DxOMark, специализирана върху тестове на камерите на смартфоните, преразгледа начин за съставяне на своя рейтинг на мобилните телефони. Вече се включват тестове на нощната снимка и на снимките с ултраширокоъгълна оптика. Причината е, че повечето от съвременните смартфони са оборудвани с камери с различни обективи и могат да правят много добри снимки при ниска осветеност на сцената предимно чрез заснемането на няколко кадъра от които се образува финалното изображение.

Обновеният рейтинг засега се оглавява от Samsung Galaxy Note 10+ 5G със 117 точки. Малко под него е Samsung Galaxy S10 5G (116 точки) следвани от три модела на Huawei и Honor — Huawei P30 Pro, Honor 20 Pro и Huawei Mate 20 Pro (съответно 116, 113 и 112 точки).

Специалистите на DxOMark все още не са тествали новите iPhone 11, 11 Pro и 11 Pro Max, както и представените преди няколко часа Mate 30 Pro и Mate 30. Камерите на тези смартфони предлагат съвсем ново качество на снимките и може да се каже, че ще застанат начело на новата класация на DxOMark.

Последователността в класирането на смартфоните почти не се е променила, въпреки че броят точки на лидерите се е увеличил неравномерно. Очевидно е, че смартфоните, които не поддържат нощен режим за правене на снимки. едва ли могат да заемат челните места в тази класация.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за