Прототип на смартфон, който може да има различна форма

0
2

Смартфоните отдавна са част от живота на повечето хора, но през цялото време си остават правоъгълни, плоски и едноцветни. Всичко това може да се промени с появата на нови устройства, които могат да променят формата си.

 

Върху прототипа на подобно устройство работят четири британски университета заедно с Google. Проектът носи името Cubimorph и предвижда създаването на интерактивно устройство от модули-кубчета, които могат да се конфигурират и да дадат възможност обикновеният правоъгълен сензорен смартфон да се превърне в портативна геймърска система или нещо друго.

 

Cubimorph едва ли ще се превърне в съвременно кубче на Рубик. Според създателите си, устройството самостоятелно ще се опитва да разбере, какво точно иска потребителя, а след това да приеме най-правилната форма. Ако трябва да позвъните – правоъгълен смартфон със сензорен дисплей, ако искате да играете Cubimorph ще приеме по-подходяща форма.

 

Създадени са три прототипа на Cubimorph, които демонстрират подреждането на модулите-кубчета, които могат да се завъртат и нареждат по различни начини, сензорните дисплеи във всеки модул и различните форми, които могат да се образуват. Използват се миниатюрни двигатели, които улесняват подреждането на електронните кубчета и дори отсега всичко работи доста добре.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за