Процесорът на iPhone SE е толкова добър, че слага в джоба си всички Android смартфони?

12
7141

Слагайки мощния A13 чип в малкия iPhone SE, Apple направи своя бюджетен смартфон по-атрактивен. Много често бюджетните устройства пестят именно от чиповете си. Тук обаче имаме процесора, който захранва и флагмана на компанията за миналата година – iPhone 11 Pro Max.

Това значи, че макар да липсват някои неща като Face ID и ултраширокоъгълна камера смартфонът ще предложи много нови възможности. Говорим за портретен режим на най-високо ниво, най-новата HDR технология, заснемане на 4K видео с 60 кадъра в секунда.

„А13 на Apple е невероятен чип. Справя се по-добре от всичко друг на пазара, без значение от цената“, каза Avi Greengart, анализатор от Techsponential.

Нито един чип в Android смартфон не може да предложи това, което A13 чипа предлага към момента. На Geekbench тест iPhone SE удря 1328 точки, рамо до рамо с iPhone 11 и доста пред най-големия конкурент на iPhone – Samsung Galaxy S20 Ultra (835 точки), показват от CNET.

И нямаше по-добър момент този телефон да се появи

Балансът между цена и производителност е много важен по време на COVID-19 пандемията и икономическите последици около нея. Много вероятно е хората да странят от покупката на много скъпи флагмани. А iPhone SE предлага почти всичко, което и те.

Това може да се окаже ключово за продажбите на iPhone, но и като цяло за iOS екосистемата. Тя носи много пари на компанията и е отделен паричен поток.

Малко повече за A13

Пълното му наименование е A13 Bionic. В него има 8.5 милиарда транзистора, които правят всичко. От прости математически изчисления, до алгоритми за изкуствен интелект, които обработват гласови команди.

Две основни ядра се занимават с по-интензивните задачи, най-вече при ползване на различни приложения и игри. Има четири по-малки, енергийно ефективни ядра, които се занимават със задачи като слушане на музика на заден фон, поддържане на телефона в режим на готовност и т.н.

Имаме два големи модула за графична обработка и работа с AI. Има други модули, които специфично работят с обработка на снимки, декодиране на видео, HDR видео, криптография, определяне на дистанцията между обект и камера. Всеки един от тях може да се изключва изцяло или частично от телефона, за да се осигури по-голям живот на батерията.

Със сигурност в новите iPhone флагмани тази година ще видим доста по-напреднала процесорна технология, но това няма да промени, че A13 Bionic е един страхотен мобилен процесор. Телефонът ще може да се ползва доста време, нямайки никакви проблеми с бъдещи приложения и ъпдейти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари